Cultureel vastgoed interessant voor beleggers: onderzoek naar professionaliseren gemeentelijk cultureel vastgoed

Eltje de Klerk, Jan Veuger

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  81 Downloads (Pure)

  Abstract

  Uit de studie Professionaliseren van gemeentelijk cultureel vastgoed blijkt dat private partijen weinig interesse hebben in incourant en bedrijfsspecifiek maatschappelijk vastgoed, zoals schouwburgen. Toch kan cultureel en monumentaal vastgoed interessant zijn voor beleggers, mits het langdurig en gegarandeerd voldoende opbrengsten geeft. Bovendien is de toevoeging van cultureel vastgoed waardeverhogend voor gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke centra: cultureel vastgoed heeft immers een positieve invloed op de grondwaarde in de omgeving.
  Original languageDutch
  Number of pages1
  JournalVastgoedmarkt
  Volume2014
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  @article{960871c8dc1748c68c27d0180570b939,
  title = "Cultureel vastgoed interessant voor beleggers: onderzoek naar professionaliseren gemeentelijk cultureel vastgoed",
  abstract = "Uit de studie Professionaliseren van gemeentelijk cultureel vastgoed blijkt dat private partijen weinig interesse hebben in incourant en bedrijfsspecifiek maatschappelijk vastgoed, zoals schouwburgen. Toch kan cultureel en monumentaal vastgoed interessant zijn voor beleggers, mits het langdurig en gegarandeerd voldoende opbrengsten geeft. Bovendien is de toevoeging van cultureel vastgoed waardeverhogend voor gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke centra: cultureel vastgoed heeft immers een positieve invloed op de grondwaarde in de omgeving.",
  keywords = "maatschappelijk vastgoed, gemeentelijk vastgoed, cultureel vastgoed, beleggers",
  author = "{de Klerk}, Eltje and Jan Veuger",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  volume = "2014",
  journal = "Vastgoedmarkt",
  issn = "1387-6554",
  publisher = "BIM Media",

  }

  Cultureel vastgoed interessant voor beleggers : onderzoek naar professionaliseren gemeentelijk cultureel vastgoed. / de Klerk, Eltje; Veuger, Jan.

  In: Vastgoedmarkt, Vol. 2014, 2014.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Cultureel vastgoed interessant voor beleggers

  T2 - onderzoek naar professionaliseren gemeentelijk cultureel vastgoed

  AU - de Klerk, Eltje

  AU - Veuger, Jan

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Uit de studie Professionaliseren van gemeentelijk cultureel vastgoed blijkt dat private partijen weinig interesse hebben in incourant en bedrijfsspecifiek maatschappelijk vastgoed, zoals schouwburgen. Toch kan cultureel en monumentaal vastgoed interessant zijn voor beleggers, mits het langdurig en gegarandeerd voldoende opbrengsten geeft. Bovendien is de toevoeging van cultureel vastgoed waardeverhogend voor gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke centra: cultureel vastgoed heeft immers een positieve invloed op de grondwaarde in de omgeving.

  AB - Uit de studie Professionaliseren van gemeentelijk cultureel vastgoed blijkt dat private partijen weinig interesse hebben in incourant en bedrijfsspecifiek maatschappelijk vastgoed, zoals schouwburgen. Toch kan cultureel en monumentaal vastgoed interessant zijn voor beleggers, mits het langdurig en gegarandeerd voldoende opbrengsten geeft. Bovendien is de toevoeging van cultureel vastgoed waardeverhogend voor gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke centra: cultureel vastgoed heeft immers een positieve invloed op de grondwaarde in de omgeving.

  KW - maatschappelijk vastgoed

  KW - gemeentelijk vastgoed

  KW - cultureel vastgoed

  KW - beleggers

  M3 - Article

  VL - 2014

  JO - Vastgoedmarkt

  JF - Vastgoedmarkt

  SN - 1387-6554

  ER -