Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen: patronen in het verandervermogen van Nederlandse organisaties

Renate Werkman, Jaap Boonstra, Wim Elving

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

1 Downloads (Pure)

Abstract

Organisatieverandering blijft een complex en weerbarstig proces. Ondanks
pogingen van onderzoekers en mensen uit de praktijk om veranderprocessen
beter te begrijpen, is er weinig uitgebreid empirisch onderzoek uitgevoerd
naar problemen bij het invoeren van veranderingen. In deze studie
onderzoeken wij organisatieverandering in driehonderd Nederlandse organisaties.
We kijken naar de keuzen van verandermanagers voor specifieke
veranderingsstrategieën. Daarbij blijken er aanzienlijke verschillen te
bestaan in de beoordeling van deze strategieën door directieleden, middenmanagers en medewerkers. Ook kijken we naar het verandervermogen van organisaties door de samenhang in kaart te brengen tussen organisatiekenmerken, de aanpak van het veranderproces en veranderpercepties. We vinden vijf configuraties in het verandervermogen van organisaties. Deze vijf configuraties hangen samen met contextfactoren en de keuze van managers voor specifieke veranderstrategieën. Het onderzoek toont aan dat we complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen alleen kunnen begrijpen als we organisatieverandering benaderen vanuit meervoudige perspectieven en rekening houden met de keuzen van verandermanagers voor een strategie en de context waarin veranderingen plaatsvinden.
Original languageDutch
Pages (from-to)5-29
JournalManagement & organisatie
Issue number5
Publication statusPublished - 2005

Keywords

  • organisational change

Cite this

@article{690dc91a92cd4673a2bf9e3ee64dbf91,
title = "Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen: patronen in het verandervermogen van Nederlandse organisaties",
abstract = "Organisatieverandering blijft een complex en weerbarstig proces. Ondankspogingen van onderzoekers en mensen uit de praktijk om veranderprocessenbeter te begrijpen, is er weinig uitgebreid empirisch onderzoek uitgevoerdnaar problemen bij het invoeren van veranderingen. In deze studieonderzoeken wij organisatieverandering in driehonderd Nederlandse organisaties.We kijken naar de keuzen van verandermanagers voor specifiekeveranderingsstrategie{\"e}n. Daarbij blijken er aanzienlijke verschillen tebestaan in de beoordeling van deze strategie{\"e}n door directieleden, middenmanagers en medewerkers. Ook kijken we naar het verandervermogen van organisaties door de samenhang in kaart te brengen tussen organisatiekenmerken, de aanpak van het veranderproces en veranderpercepties. We vinden vijf configuraties in het verandervermogen van organisaties. Deze vijf configuraties hangen samen met contextfactoren en de keuze van managers voor specifieke veranderstrategie{\"e}n. Het onderzoek toont aan dat we complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen alleen kunnen begrijpen als we organisatieverandering benaderen vanuit meervoudige perspectieven en rekening houden met de keuzen van verandermanagers voor een strategie en de context waarin veranderingen plaatsvinden.",
keywords = "organisatieverandering, organisational change",
author = "Renate Werkman and Jaap Boonstra and Wim Elving",
year = "2005",
language = "Dutch",
pages = "5--29",
journal = "M & O",
issn = "0165-1722",
publisher = "Vakmedianet",
number = "5",

}

Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen : patronen in het verandervermogen van Nederlandse organisaties. / Werkman, Renate; Boonstra, Jaap; Elving, Wim.

In: Management & organisatie, No. 5, 2005, p. 5-29.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen

T2 - patronen in het verandervermogen van Nederlandse organisaties

AU - Werkman, Renate

AU - Boonstra, Jaap

AU - Elving, Wim

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Organisatieverandering blijft een complex en weerbarstig proces. Ondankspogingen van onderzoekers en mensen uit de praktijk om veranderprocessenbeter te begrijpen, is er weinig uitgebreid empirisch onderzoek uitgevoerdnaar problemen bij het invoeren van veranderingen. In deze studieonderzoeken wij organisatieverandering in driehonderd Nederlandse organisaties.We kijken naar de keuzen van verandermanagers voor specifiekeveranderingsstrategieën. Daarbij blijken er aanzienlijke verschillen tebestaan in de beoordeling van deze strategieën door directieleden, middenmanagers en medewerkers. Ook kijken we naar het verandervermogen van organisaties door de samenhang in kaart te brengen tussen organisatiekenmerken, de aanpak van het veranderproces en veranderpercepties. We vinden vijf configuraties in het verandervermogen van organisaties. Deze vijf configuraties hangen samen met contextfactoren en de keuze van managers voor specifieke veranderstrategieën. Het onderzoek toont aan dat we complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen alleen kunnen begrijpen als we organisatieverandering benaderen vanuit meervoudige perspectieven en rekening houden met de keuzen van verandermanagers voor een strategie en de context waarin veranderingen plaatsvinden.

AB - Organisatieverandering blijft een complex en weerbarstig proces. Ondankspogingen van onderzoekers en mensen uit de praktijk om veranderprocessenbeter te begrijpen, is er weinig uitgebreid empirisch onderzoek uitgevoerdnaar problemen bij het invoeren van veranderingen. In deze studieonderzoeken wij organisatieverandering in driehonderd Nederlandse organisaties.We kijken naar de keuzen van verandermanagers voor specifiekeveranderingsstrategieën. Daarbij blijken er aanzienlijke verschillen tebestaan in de beoordeling van deze strategieën door directieleden, middenmanagers en medewerkers. Ook kijken we naar het verandervermogen van organisaties door de samenhang in kaart te brengen tussen organisatiekenmerken, de aanpak van het veranderproces en veranderpercepties. We vinden vijf configuraties in het verandervermogen van organisaties. Deze vijf configuraties hangen samen met contextfactoren en de keuze van managers voor specifieke veranderstrategieën. Het onderzoek toont aan dat we complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen alleen kunnen begrijpen als we organisatieverandering benaderen vanuit meervoudige perspectieven en rekening houden met de keuzen van verandermanagers voor een strategie en de context waarin veranderingen plaatsvinden.

KW - organisatieverandering

KW - organisational change

M3 - Article

SP - 5

EP - 29

JO - M & O

JF - M & O

SN - 0165-1722

IS - 5

ER -