Commotie over demotie

Ben Emans

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

29 Downloads (Pure)

Abstract

Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.
Original languageDutch
Number of pages1
JournalWerkgeven
Issue number1
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Emans, B. (2011). Commotie over demotie. Werkgeven, (1).
Emans, Ben. / Commotie over demotie. In: Werkgeven. 2011 ; No. 1.
@article{41eab2f4280b4df6b842ddc316df3143,
title = "Commotie over demotie",
abstract = "Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.",
keywords = "hrm, demotie",
author = "Ben Emans",
year = "2011",
language = "Dutch",
journal = "Werkgeven",
issn = "1573-644X",
publisher = "Algemene Werkgeversvereniging VNO-NCW (AWVN)",
number = "1",

}

Emans, B 2011, 'Commotie over demotie', Werkgeven, no. 1.

Commotie over demotie. / Emans, Ben.

In: Werkgeven, No. 1, 2011.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Commotie over demotie

AU - Emans, Ben

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.

AB - Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.

KW - hrm

KW - demotie

M3 - Article

JO - Werkgeven

JF - Werkgeven

SN - 1573-644X

IS - 1

ER -

Emans B. Commotie over demotie. Werkgeven. 2011;(1).