Commotie over demotie

Ben Emans

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

28 Downloads (Pure)

Abstract

Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.
Original languageDutch
Number of pages1
JournalWerkgeven
Issue number1
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  Emans, B. (2011). Commotie over demotie. Werkgeven, (1).
  Emans, Ben. / Commotie over demotie. In: Werkgeven. 2011 ; No. 1.
  @article{41eab2f4280b4df6b842ddc316df3143,
  title = "Commotie over demotie",
  abstract = "Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.",
  keywords = "hrm, demotie",
  author = "Ben Emans",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  journal = "Werkgeven",
  issn = "1573-644X",
  publisher = "Algemene Werkgeversvereniging VNO-NCW (AWVN)",
  number = "1",

  }

  Emans, B 2011, 'Commotie over demotie' Werkgeven, no. 1.

  Commotie over demotie. / Emans, Ben.

  In: Werkgeven, No. 1, 2011.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Commotie over demotie

  AU - Emans, Ben

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.

  AB - Is demotie heilzaam of verwerpelijk? In een poging om tot een beantwoording van deze vraag to komen worden vijf argumenten pro demotie en een argument contra demotie geformuleerd. Een voorbeeld van een pro-argument is: een demotieregeling is goed voor het rechtvaardigheidsgevoel van werknemers; voor demoverenden neemt zij redenen weg om zich overbetaald te voelen en voor hun collega’s neemt zij redenen weg om zich onderbetaald te voelen. Het tegenargument is; demotieregelingen geven veel bureaucratisch gedoe.

  KW - hrm

  KW - demotie

  M3 - Article

  JO - Werkgeven

  JF - Werkgeven

  SN - 1573-644X

  IS - 1

  ER -

  Emans B. Commotie over demotie. Werkgeven. 2011;(1).