Cascaderun Hoogeveen: onderzoek sociaal-maatschappelijke impact

Hans Slender, Johan Molenaar

Research output: Book/ReportReportProfessional

64 Downloads (Pure)

Abstract

Een sportevenement is meer dan alleen een leuk feestje voor de deelnemers en de bezoekers. Een evenement kan maatschappelijk waardevol zijn voor de lokale gemeenschap door impact op gezondheid, leefstijl, economie, sociale cohesie, imago, identiteit, etc.1 In Nederland licht de nadruk veelal op de economische impact van evenementen2, vooral omdat er valide instrumenten ontwikkeld zijn om dit te kunnen evalueren. In dit onderzoek staat juist de sociaal-maatschappelijke impact3,4 centraal. Doel is het inzichtelijk maken van deze impact op de inwoners van Hoogeveen.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages9
Publication statusPublished - 1 Nov 2015

Keywords

  • sport events
  • social impact

Cite this

Slender, H., & Molenaar, J. (2015). Cascaderun Hoogeveen: onderzoek sociaal-maatschappelijke impact. Hanzehogeschool Groningen.
Slender, Hans ; Molenaar, Johan . / Cascaderun Hoogeveen : onderzoek sociaal-maatschappelijke impact. Hanzehogeschool Groningen, 2015. 9 p.
@book{06132b067af94edbbf2443d4059e584c,
title = "Cascaderun Hoogeveen: onderzoek sociaal-maatschappelijke impact",
abstract = "Een sportevenement is meer dan alleen een leuk feestje voor de deelnemers en de bezoekers. Een evenement kan maatschappelijk waardevol zijn voor de lokale gemeenschap door impact op gezondheid, leefstijl, economie, sociale cohesie, imago, identiteit, etc.1 In Nederland licht de nadruk veelal op de economische impact van evenementen2, vooral omdat er valide instrumenten ontwikkeld zijn om dit te kunnen evalueren. In dit onderzoek staat juist de sociaal-maatschappelijke impact3,4 centraal. Doel is het inzichtelijk maken van deze impact op de inwoners van Hoogeveen.",
keywords = "sportevenementen, maatschappelijke impact, sport events, social impact",
author = "Hans Slender and Johan Molenaar",
year = "2015",
month = "11",
day = "1",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Slender, H & Molenaar, J 2015, Cascaderun Hoogeveen: onderzoek sociaal-maatschappelijke impact. Hanzehogeschool Groningen.

Cascaderun Hoogeveen : onderzoek sociaal-maatschappelijke impact. / Slender, Hans; Molenaar, Johan .

Hanzehogeschool Groningen, 2015. 9 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Cascaderun Hoogeveen

T2 - onderzoek sociaal-maatschappelijke impact

AU - Slender, Hans

AU - Molenaar, Johan

PY - 2015/11/1

Y1 - 2015/11/1

N2 - Een sportevenement is meer dan alleen een leuk feestje voor de deelnemers en de bezoekers. Een evenement kan maatschappelijk waardevol zijn voor de lokale gemeenschap door impact op gezondheid, leefstijl, economie, sociale cohesie, imago, identiteit, etc.1 In Nederland licht de nadruk veelal op de economische impact van evenementen2, vooral omdat er valide instrumenten ontwikkeld zijn om dit te kunnen evalueren. In dit onderzoek staat juist de sociaal-maatschappelijke impact3,4 centraal. Doel is het inzichtelijk maken van deze impact op de inwoners van Hoogeveen.

AB - Een sportevenement is meer dan alleen een leuk feestje voor de deelnemers en de bezoekers. Een evenement kan maatschappelijk waardevol zijn voor de lokale gemeenschap door impact op gezondheid, leefstijl, economie, sociale cohesie, imago, identiteit, etc.1 In Nederland licht de nadruk veelal op de economische impact van evenementen2, vooral omdat er valide instrumenten ontwikkeld zijn om dit te kunnen evalueren. In dit onderzoek staat juist de sociaal-maatschappelijke impact3,4 centraal. Doel is het inzichtelijk maken van deze impact op de inwoners van Hoogeveen.

KW - sportevenementen

KW - maatschappelijke impact

KW - sport events

KW - social impact

M3 - Report

BT - Cascaderun Hoogeveen

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Slender H, Molenaar J. Cascaderun Hoogeveen: onderzoek sociaal-maatschappelijke impact. Hanzehogeschool Groningen, 2015. 9 p.