Careers of alumni from IBS Hanze UAS: a descriptive study of jobs of the alumni the International Business and Management School of Hanze University of Applied Sciences who graduated from 1990-2017

Jan Liefers

Research output: Other contributionOther research output

241 Downloads (Pure)

Abstract

De studie beschrijft het antwoord op de vraag de situatie van de alumni van IBS is op de beroepsmarkt. 6 Subvragen zijn gesteld en beantwoord. De vragen zijn
1. Hoeveel IBS studenten studeerden af tussen 1990 en2017?
2. Wat zijn de meest voorkomende beroepen en functies?
3. Is ter een relatie tussen de keuze van afstudeers minor en het beroep van de alumni?
4.Welke bedrijven nemen IBS alumni in dienst?
5. Waar werken IBS alumni, hoe internationaal is de alumnus?
6. Wat is het studie verloop na het IBS Bachelor diploma.

De volgende conclusies zijn getrokken.
1. Het aantal afgestudeerden lijkt omlaag te gaan. De samenstelling van nationaliteiten lijkt momenteel te verschillen van die aan het begin van de studie.
2. Het curriculum weerspiegelt het meerendeel van de beroepen van de alumni, aan Sales wordt in het curriculum minder aandacht besteed dan het aantal banen die vervuld worden.
3. De minoren vormen een goede afspiegeling van de beroepen. Er is evenwel geen sterke relatie tussende gekozen minor en het uiteindelijk gekozen beroep, wat het beeld versterkt dat IBS een generieke beroepsopleiding is.
4. Alumni werken in meerderheid voor grote internationaal opererende bedrijven. De meest voorkomende zijn te vinden onder de financials, digitale service providers, de retail en consumenten goederen.
5. De alumni van IBS werken zeer internationaal. Het lijkt evenwel dat de meest recente alumni minder geneigd zijn in het buitenland te werken.
Een mogelijke verklaring kan ook zijn dat er bij internationaal werkende bedrijven in Duitsland en Nederland voldoende banen te vinden zijn. Een ander beeld dat zich aandient dat Nederland voor veel buitenlandse studenten een vestigingsland is voor een professionele carriere.
6. Een bachelor opleiding is nog steeds een goed fundament voor een business carriere aangezien voor 2/3 van de alumni het bachelor diploma het hoogst behaalde diploma is.
Translated title of the contributionCarrieres van IBS alumni: een beschrijvende studie van beroepen van de alumni van de International Business en Manangement School die afstudeerden tussen 1990 en 2017
Original languageEnglish
Media of outputpaper
PublisherHanze University of Applied Sciences
Number of pages19
Place of PublicationGroningen
Publication statusPublished - Nov 2017

Keywords

  • higher education
  • alumni
  • careers

Cite this