Care first or work first; tussenrapportage 1

Desiree Klumpenaar

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

De gemeenten X en Y hebben binnen een deelprogramma van het participatieprogramma een project ingericht genaamd BOEK (Buurt op eigen Kracht). In dit project worden sociale teams nader ontwikkeld en geïmplementeerd. De consulenten Werk en consulenten Inkomen werken hier samen met Welzijn, WMO en Zorg om inwoners te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun eigen kracht en eigen netwerk. In de samenwerking tussen Werk & Inkomen en Welzijn bleek dat de beelden over elkaars werk zo uiteenliepen, dat dit de ontwikkeling van een integrale werkwijze blokkeerde. Middels het onderzoeksproject Care First of Work First proberen we de verschillende professionele kaders (‘frames’) zichtbaar te maken en gezamenlijk te zoeken naar nieuwe wijzen waarop samen kan worden gewerkt om de kracht van kwetsbare burgers te versterken die langdurig in de bijstand zitten met multi-problematiek (de zogenaamde C-categorie: trede 1 en 2 klanten die zich bevinden onderaan de participatieladder).
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages22
Publication statusPublished - Aug 2014

Keywords

  Cite this

  Klumpenaar, D. (2014). Care first or work first; tussenrapportage 1. Hanzehogeschool Groningen.
  Klumpenaar, Desiree. / Care first or work first; tussenrapportage 1. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 22 p.
  @book{f8018c092f304feeaf82a941ab1a2b31,
  title = "Care first or work first; tussenrapportage 1",
  abstract = "De gemeenten X en Y hebben binnen een deelprogramma van het participatieprogramma een project ingericht genaamd BOEK (Buurt op eigen Kracht). In dit project worden sociale teams nader ontwikkeld en ge{\"i}mplementeerd. De consulenten Werk en consulenten Inkomen werken hier samen met Welzijn, WMO en Zorg om inwoners te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun eigen kracht en eigen netwerk. In de samenwerking tussen Werk & Inkomen en Welzijn bleek dat de beelden over elkaars werk zo uiteenliepen, dat dit de ontwikkeling van een integrale werkwijze blokkeerde. Middels het onderzoeksproject Care First of Work First proberen we de verschillende professionele kaders (‘frames’) zichtbaar te maken en gezamenlijk te zoeken naar nieuwe wijzen waarop samen kan worden gewerkt om de kracht van kwetsbare burgers te versterken die langdurig in de bijstand zitten met multi-problematiek (de zogenaamde C-categorie: trede 1 en 2 klanten die zich bevinden onderaan de participatieladder).",
  keywords = "sociale diensten, burgerparticipatie, gemeenten overheid",
  author = "Desiree Klumpenaar",
  year = "2014",
  month = "8",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Klumpenaar, D 2014, Care first or work first; tussenrapportage 1. Hanzehogeschool Groningen.

  Care first or work first; tussenrapportage 1. / Klumpenaar, Desiree.

  Hanzehogeschool Groningen, 2014. 22 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Care first or work first; tussenrapportage 1

  AU - Klumpenaar, Desiree

  PY - 2014/8

  Y1 - 2014/8

  N2 - De gemeenten X en Y hebben binnen een deelprogramma van het participatieprogramma een project ingericht genaamd BOEK (Buurt op eigen Kracht). In dit project worden sociale teams nader ontwikkeld en geïmplementeerd. De consulenten Werk en consulenten Inkomen werken hier samen met Welzijn, WMO en Zorg om inwoners te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun eigen kracht en eigen netwerk. In de samenwerking tussen Werk & Inkomen en Welzijn bleek dat de beelden over elkaars werk zo uiteenliepen, dat dit de ontwikkeling van een integrale werkwijze blokkeerde. Middels het onderzoeksproject Care First of Work First proberen we de verschillende professionele kaders (‘frames’) zichtbaar te maken en gezamenlijk te zoeken naar nieuwe wijzen waarop samen kan worden gewerkt om de kracht van kwetsbare burgers te versterken die langdurig in de bijstand zitten met multi-problematiek (de zogenaamde C-categorie: trede 1 en 2 klanten die zich bevinden onderaan de participatieladder).

  AB - De gemeenten X en Y hebben binnen een deelprogramma van het participatieprogramma een project ingericht genaamd BOEK (Buurt op eigen Kracht). In dit project worden sociale teams nader ontwikkeld en geïmplementeerd. De consulenten Werk en consulenten Inkomen werken hier samen met Welzijn, WMO en Zorg om inwoners te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun eigen kracht en eigen netwerk. In de samenwerking tussen Werk & Inkomen en Welzijn bleek dat de beelden over elkaars werk zo uiteenliepen, dat dit de ontwikkeling van een integrale werkwijze blokkeerde. Middels het onderzoeksproject Care First of Work First proberen we de verschillende professionele kaders (‘frames’) zichtbaar te maken en gezamenlijk te zoeken naar nieuwe wijzen waarop samen kan worden gewerkt om de kracht van kwetsbare burgers te versterken die langdurig in de bijstand zitten met multi-problematiek (de zogenaamde C-categorie: trede 1 en 2 klanten die zich bevinden onderaan de participatieladder).

  KW - sociale diensten

  KW - burgerparticipatie

  KW - gemeenten overheid

  M3 - Report

  BT - Care first or work first; tussenrapportage 1

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Klumpenaar D. Care first or work first; tussenrapportage 1. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 22 p.