Buur voor buur: De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel

Jannie Rozema, Riny van der Molen, Ans Boven

Research output: Book/ReportReportProfessional

97 Downloads (Pure)

Abstract

Het bevorderen van sociale cohesie tussen bewoners van de wijk Paddepoel is een van de doelen van het project Co-creatie in de wijk Paddepoel (Groningen). Twee wijkbewoonsters dragen op een bijzondere manier hieraan bij met hun buurtinitiatief Bindmiddel Buur voor Buur. In deze publicatie worden de aanpak en de leervaringen van beide initiatiefneemsters beschreven. Ook wordt een korte schets gegeven van de context waarin buurtinitiatieven bijdragen aan sociale cohesie in de buurt
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Publication statusPublished - 23 Nov 2016

Cite this

Rozema, J., van der Molen, R., & Boven, A. (2016). Buur voor buur: De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
Rozema, Jannie ; van der Molen, Riny ; Boven, Ans. / Buur voor buur : De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2016.
@book{3741a4fe875e4ed088bef9ba3b590cb5,
title = "Buur voor buur: De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel",
abstract = "Het bevorderen van sociale cohesie tussen bewoners van de wijk Paddepoel is een van de doelen van het project Co-creatie in de wijk Paddepoel (Groningen). Twee wijkbewoonsters dragen op een bijzondere manier hieraan bij met hun buurtinitiatief Bindmiddel Buur voor Buur. In deze publicatie worden de aanpak en de leervaringen van beide initiatiefneemsters beschreven. Ook wordt een korte schets gegeven van de context waarin buurtinitiatieven bijdragen aan sociale cohesie in de buurt",
keywords = "buurtinitiatief co-creatie sociale cohesie",
author = "Jannie Rozema and {van der Molen}, Riny and Ans Boven",
year = "2016",
month = "11",
day = "23",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
address = "Netherlands",

}

Rozema, J, van der Molen, R & Boven, A 2016, Buur voor buur: De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, Groningen.

Buur voor buur : De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel. / Rozema, Jannie; van der Molen, Riny; Boven, Ans.

Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2016.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Buur voor buur

T2 - De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel

AU - Rozema, Jannie

AU - van der Molen, Riny

AU - Boven, Ans

PY - 2016/11/23

Y1 - 2016/11/23

N2 - Het bevorderen van sociale cohesie tussen bewoners van de wijk Paddepoel is een van de doelen van het project Co-creatie in de wijk Paddepoel (Groningen). Twee wijkbewoonsters dragen op een bijzondere manier hieraan bij met hun buurtinitiatief Bindmiddel Buur voor Buur. In deze publicatie worden de aanpak en de leervaringen van beide initiatiefneemsters beschreven. Ook wordt een korte schets gegeven van de context waarin buurtinitiatieven bijdragen aan sociale cohesie in de buurt

AB - Het bevorderen van sociale cohesie tussen bewoners van de wijk Paddepoel is een van de doelen van het project Co-creatie in de wijk Paddepoel (Groningen). Twee wijkbewoonsters dragen op een bijzondere manier hieraan bij met hun buurtinitiatief Bindmiddel Buur voor Buur. In deze publicatie worden de aanpak en de leervaringen van beide initiatiefneemsters beschreven. Ook wordt een korte schets gegeven van de context waarin buurtinitiatieven bijdragen aan sociale cohesie in de buurt

KW - buurtinitiatief co-creatie sociale cohesie

M3 - Report

BT - Buur voor buur

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

CY - Groningen

ER -

Rozema J, van der Molen R, Boven A. Buur voor buur: De aanpak van een buurtinitiatief in de Groningse wijk Paddepoel. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2016.