Brouwerij Maallust oogst eerste ‘gevangenis-hop’

Marcel van der Werf (Photographer)

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

“Gedetineerden van de PI Norgerhaven hebben de eerste hop op het terrein achter de gevangenis geoogst. De hop wordt gebruikt voor een nieuw biertje van brouwerij Maallust uit Veenhuizen (Drenthe, 2018)”.
De gevangenis-hop is een prachtig resultaat van een succesvolle samenwerking tussen het Lectoraat Duurzaam Coöperatief ondernemen (FEM), de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, Brouwerij Maallust en de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen (PI). In opdracht van de PI en Brouwerij Maallust heeft Hanzestudent bedrijfseconomie, Romar Salomons, voor zijn afstudeeronderzoek gewerkt aan een kostendekkend sociaal inclusief business model voor de productie van hop door de gedetineerden van de PI voor de naastgelegen Brouwerij Maallust.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 27 Sep 2018

Keywords

  • entrepreneurship
  • business models

Cite this

@misc{354dfb9a9db349eea295352b30203ba5,
title = "Brouwerij Maallust oogst eerste ‘gevangenis-hop’",
abstract = "“Gedetineerden van de PI Norgerhaven hebben de eerste hop op het terrein achter de gevangenis geoogst. De hop wordt gebruikt voor een nieuw biertje van brouwerij Maallust uit Veenhuizen (Drenthe, 2018)”.De gevangenis-hop is een prachtig resultaat van een succesvolle samenwerking tussen het Lectoraat Duurzaam Co{\"o}peratief ondernemen (FEM), de Gebiedsco{\"o}peratie Westerkwartier, Brouwerij Maallust en de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen (PI). In opdracht van de PI en Brouwerij Maallust heeft Hanzestudent bedrijfseconomie, Romar Salomons, voor zijn afstudeeronderzoek gewerkt aan een kostendekkend sociaal inclusief business model voor de productie van hop door de gedetineerden van de PI voor de naastgelegen Brouwerij Maallust.",
keywords = "ondernemerschap, bedrijfsmodellen, regionale economie, duurzaamheid, entrepreneurship, business models",
author = "{van der Werf}, Marcel",
year = "2018",
month = "9",
day = "27",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

van der Werf, M, Brouwerij Maallust oogst eerste ‘gevangenis-hop’, 2018, Web publication/site, Hanzehogeschool Groningen.
Brouwerij Maallust oogst eerste ‘gevangenis-hop’. van der Werf, Marcel (Photographer). 2018. Hanzehogeschool Groningen.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Brouwerij Maallust oogst eerste ‘gevangenis-hop’

A2 - van der Werf, Marcel

PY - 2018/9/27

Y1 - 2018/9/27

N2 - “Gedetineerden van de PI Norgerhaven hebben de eerste hop op het terrein achter de gevangenis geoogst. De hop wordt gebruikt voor een nieuw biertje van brouwerij Maallust uit Veenhuizen (Drenthe, 2018)”.De gevangenis-hop is een prachtig resultaat van een succesvolle samenwerking tussen het Lectoraat Duurzaam Coöperatief ondernemen (FEM), de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, Brouwerij Maallust en de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen (PI). In opdracht van de PI en Brouwerij Maallust heeft Hanzestudent bedrijfseconomie, Romar Salomons, voor zijn afstudeeronderzoek gewerkt aan een kostendekkend sociaal inclusief business model voor de productie van hop door de gedetineerden van de PI voor de naastgelegen Brouwerij Maallust.

AB - “Gedetineerden van de PI Norgerhaven hebben de eerste hop op het terrein achter de gevangenis geoogst. De hop wordt gebruikt voor een nieuw biertje van brouwerij Maallust uit Veenhuizen (Drenthe, 2018)”.De gevangenis-hop is een prachtig resultaat van een succesvolle samenwerking tussen het Lectoraat Duurzaam Coöperatief ondernemen (FEM), de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, Brouwerij Maallust en de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen (PI). In opdracht van de PI en Brouwerij Maallust heeft Hanzestudent bedrijfseconomie, Romar Salomons, voor zijn afstudeeronderzoek gewerkt aan een kostendekkend sociaal inclusief business model voor de productie van hop door de gedetineerden van de PI voor de naastgelegen Brouwerij Maallust.

KW - ondernemerschap

KW - bedrijfsmodellen

KW - regionale economie

KW - duurzaamheid

KW - entrepreneurship

KW - business models

M3 - Web publication/site

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -