'Bridge workers' werken door na hun pensioen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

31 Downloads (Pure)

Abstract

Door de economische crisis laat het tekort aan medewerkers langer op zich
wachten dan voorheen werd aangenomen, maar dit tekort komt eraan. Medewerkers worden gestimuleerd om langer te blijven werken. Ook is een groeiende groep 65+-medewerkers aan het werk, de zogenaamde ‘bridge workers’. Ondanks de mogelijkheid om (volledig) met pensioen te kunnen gaan, kiezen deze medewerkers er vrijwillig voor om (deels) nog enkele jaren te blijven werken. Hoe organisaties omgaan met werken na de AOW-leeftijd is afhankelijk van (cao-)afspraken tussen werkgever en werknemer. Het roept bij deze groeiende groep medewerkers de vraag op hoe organisaties met de inzet van human resource management (hrm) kunnen bijdragen aan de bevlogenheid, inzetbaarheid, en ervaren gezondheid van de bridge worker.
Original languageDutch
Pages (from-to)64-68
JournalLoopbaanVisie
Volume8
Issue number2
Publication statusPublished - Apr 2017

Cite this

@article{52d6f2a3037344a4b75fe342203bbcec,
title = "'Bridge workers' werken door na hun pensioen",
abstract = "Door de economische crisis laat het tekort aan medewerkers langer op zichwachten dan voorheen werd aangenomen, maar dit tekort komt eraan. Medewerkers worden gestimuleerd om langer te blijven werken. Ook is een groeiende groep 65+-medewerkers aan het werk, de zogenaamde ‘bridge workers’. Ondanks de mogelijkheid om (volledig) met pensioen te kunnen gaan, kiezen deze medewerkers er vrijwillig voor om (deels) nog enkele jaren te blijven werken. Hoe organisaties omgaan met werken na de AOW-leeftijd is afhankelijk van (cao-)afspraken tussen werkgever en werknemer. Het roept bij deze groeiende groep medewerkers de vraag op hoe organisaties met de inzet van human resource management (hrm) kunnen bijdragen aan de bevlogenheid, inzetbaarheid, en ervaren gezondheid van de bridge worker.",
keywords = "hrm, oudere werknemers",
author = "Klaske Veth",
year = "2017",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "8",
pages = "64--68",
journal = "LoopbaanVisie",
issn = "1879-9663",
publisher = "Kloosterhof",
number = "2",

}

'Bridge workers' werken door na hun pensioen. / Veth, Klaske.

In: LoopbaanVisie, Vol. 8, No. 2, 04.2017, p. 64-68.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - 'Bridge workers' werken door na hun pensioen

AU - Veth, Klaske

PY - 2017/4

Y1 - 2017/4

N2 - Door de economische crisis laat het tekort aan medewerkers langer op zichwachten dan voorheen werd aangenomen, maar dit tekort komt eraan. Medewerkers worden gestimuleerd om langer te blijven werken. Ook is een groeiende groep 65+-medewerkers aan het werk, de zogenaamde ‘bridge workers’. Ondanks de mogelijkheid om (volledig) met pensioen te kunnen gaan, kiezen deze medewerkers er vrijwillig voor om (deels) nog enkele jaren te blijven werken. Hoe organisaties omgaan met werken na de AOW-leeftijd is afhankelijk van (cao-)afspraken tussen werkgever en werknemer. Het roept bij deze groeiende groep medewerkers de vraag op hoe organisaties met de inzet van human resource management (hrm) kunnen bijdragen aan de bevlogenheid, inzetbaarheid, en ervaren gezondheid van de bridge worker.

AB - Door de economische crisis laat het tekort aan medewerkers langer op zichwachten dan voorheen werd aangenomen, maar dit tekort komt eraan. Medewerkers worden gestimuleerd om langer te blijven werken. Ook is een groeiende groep 65+-medewerkers aan het werk, de zogenaamde ‘bridge workers’. Ondanks de mogelijkheid om (volledig) met pensioen te kunnen gaan, kiezen deze medewerkers er vrijwillig voor om (deels) nog enkele jaren te blijven werken. Hoe organisaties omgaan met werken na de AOW-leeftijd is afhankelijk van (cao-)afspraken tussen werkgever en werknemer. Het roept bij deze groeiende groep medewerkers de vraag op hoe organisaties met de inzet van human resource management (hrm) kunnen bijdragen aan de bevlogenheid, inzetbaarheid, en ervaren gezondheid van de bridge worker.

KW - hrm

KW - oudere werknemers

M3 - Article

VL - 8

SP - 64

EP - 68

JO - LoopbaanVisie

JF - LoopbaanVisie

SN - 1879-9663

IS - 2

ER -