Bid book Samen aan het stuur: naar coöperatieve vormen van zeggenschap en democratie in een veranderend Westerkwartier

  Research output: Other contributionProfessional

  138 Downloads (Pure)

  Abstract

  In samenspraak met de gemeenten Westerkwartier, het VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoeksvoorstel als bidbook uitgewerkt.
  Met ons programma willen we op een gestructureerde manier de transitie naar stadium 3 en 4 mogelijk maken, zodat we een verandering op gang brengen in de manier waarop we vanuit structurele allianties in de regio maatschappelijke vraagstukken aanpakken, en tegelijkertijd concrete stappen zetten in de aanpak van die vraagstukken.
  Maar de gevraagde interactie, coöperatie en vernieuwingsmechanismen komen niet zomaar van de grond. De verschillende stakeholders treffen elkaar weliswaar in algemene overkoepelende doelen, maar ze verschillen van elkaar als het gaat om concrete strategieën, speerpunten en uitkomsten, hun kennisstand en de invloed die zij kunnen of zouden kunnen uitoefenen. Sommige partijen kennen elkaar goed, anderen minder. Sommigen begrijpen dat ze moeten toewerken naar transities en zien dit als een belangrijke taak. Anderen vinden dat ze al een stuk op weg zijn en maken even pas op de plaats.
  Original languageDutch
  Publication statusPublished - 10 May 2019

  Keywords

  • regional cooperation
  • governmental modernisation
  • westerkwartier

  Cite this