Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM

Jan Veuger

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  30 Downloads (Pure)

  Abstract

  Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.
  Original languageDutch
  Title of host publicationBarometer maatschappelijk vastgoed
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Pages319-330
  ISBN (Electronic)978-90-819774-5-6
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  Veuger, J. (2014). Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. In Barometer maatschappelijk vastgoed (pp. 319-330). Hanzehogeschool Groningen.
  Veuger, Jan. / Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht : lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen, 2014. pp. 319-330
  @inbook{7c39459599ec4cdea9b8207a3550ca99,
  title = "Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM",
  abstract = "Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.",
  keywords = "bestuurskunde, woningcorporaties",
  author = "Jan Veuger",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  pages = "319--330",
  booktitle = "Barometer maatschappelijk vastgoed",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Veuger, J 2014, Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. in Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen, pp. 319-330.

  Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht : lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. / Veuger, Jan.

  Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen, 2014. p. 319-330.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht

  T2 - lessen die geleerd kunnen worden uit CREM

  AU - Veuger, Jan

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.

  AB - Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.

  KW - bestuurskunde

  KW - woningcorporaties

  M3 - Chapter

  SP - 319

  EP - 330

  BT - Barometer maatschappelijk vastgoed

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Veuger J. Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. In Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen. 2014. p. 319-330