Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM

Jan Veuger

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  22 Downloads (Pure)

  Abstract

  Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.
  Original languageDutch
  Title of host publicationBarometer maatschappelijk vastgoed
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Pages319-330
  ISBN (Electronic)978-90-819774-5-6
  Publication statusPublished - 2014

  Keywords

   Cite this

   Veuger, J. (2014). Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. In Barometer maatschappelijk vastgoed (pp. 319-330). Hanzehogeschool Groningen.
   Veuger, Jan. / Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht : lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen, 2014. pp. 319-330
   @inbook{7c39459599ec4cdea9b8207a3550ca99,
   title = "Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM",
   abstract = "Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.",
   keywords = "bestuurskunde, woningcorporaties",
   author = "Jan Veuger",
   year = "2014",
   language = "Dutch",
   pages = "319--330",
   booktitle = "Barometer maatschappelijk vastgoed",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Veuger, J 2014, Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. in Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen, pp. 319-330.

   Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht : lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. / Veuger, Jan.

   Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen, 2014. p. 319-330.

   Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

   TY - CHAP

   T1 - Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht

   T2 - lessen die geleerd kunnen worden uit CREM

   AU - Veuger, Jan

   PY - 2014

   Y1 - 2014

   N2 - Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.

   AB - Iedereen heeft wel een mening over corporaties. Maar een duidelijk beeld over hoe het functioneren van corporaties moet worden beoordeeld ontbreekt. Hoe moeten we de maatschappelijk waarde van het vastgoed waarderen? En op welke wijze kunnen corporaties sturen op maatschappelijke waarde? Als het corporaties lukt om toegang te krijgen tot een competitieve strategie moet het lukken om de druk van stakeholders te weerstaan. Met behulp van Corporate Real Estate Management kan hier door corporaties bewust op worden gekoerst.

   KW - bestuurskunde

   KW - woningcorporaties

   M3 - Chapter

   SP - 319

   EP - 330

   BT - Barometer maatschappelijk vastgoed

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Veuger J. Bestuurbaarheid woningcorporaties onderzocht: lessen die geleerd kunnen worden uit CREM. In Barometer maatschappelijk vastgoed. Hanzehogeschool Groningen. 2014. p. 319-330