Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut

Hans Hobbelen, I.A.L. Kamp, R.A.T. Looijen, H. Risseeuw, M. Velde, T.P.M.M. Vluggen

Research output: Book/ReportReportProfessional

172 Downloads (Pure)

Abstract

Een Geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut die zich, middels een, door de NVAO Geaccrediteerde en KNGF en NVFG erkende, opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.
Het specialisme richt zich op verbetering en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen of ouderen die het risico lopen kwetsbaar te worden, met de focus op het bewegend functioneren.
Het domein van de geriatriefysiotherapie valt onder de medische, bewegings- en gedragswetenschappen en baseert zich op actuele wetenschappelijke inzichten, methoden en technieken uit deze kennisgebieden.
Original languageDutch
PublisherKoninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Number of pages47
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Hobbelen, H., Kamp, I. A. L., Looijen, R. A. T., Risseeuw, H., Velde, M., & Vluggen, T. P. M. M. (2014). Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut. Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
  Hobbelen, Hans ; Kamp, I.A.L. ; Looijen, R.A.T. ; Risseeuw, H. ; Velde, M. ; Vluggen, T.P.M.M. / Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut. Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), 2014. 47 p.
  @book{85020701f02b4a1eac5f0f6d642fcf0d,
  title = "Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut",
  abstract = "Een Geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut die zich, middels een, door de NVAO Geaccrediteerde en KNGF en NVFG erkende, opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.Het specialisme richt zich op verbetering en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen of ouderen die het risico lopen kwetsbaar te worden, met de focus op het bewegend functioneren.Het domein van de geriatriefysiotherapie valt onder de medische, bewegings- en gedragswetenschappen en baseert zich op actuele wetenschappelijke inzichten, methoden en technieken uit deze kennisgebieden.",
  keywords = "geriatrische fysiotherapie, beroepsprofiel",
  author = "Hans Hobbelen and I.A.L. Kamp and R.A.T. Looijen and H. Risseeuw and M. Velde and T.P.M.M. Vluggen",
  note = "Referenties.",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  publisher = "Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)",

  }

  Hobbelen, H, Kamp, IAL, Looijen, RAT, Risseeuw, H, Velde, M & Vluggen, TPMM 2014, Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut. Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

  Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut. / Hobbelen, Hans; Kamp, I.A.L.; Looijen, R.A.T.; Risseeuw, H.; Velde, M.; Vluggen, T.P.M.M.

  Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), 2014. 47 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut

  AU - Hobbelen, Hans

  AU - Kamp, I.A.L.

  AU - Looijen, R.A.T.

  AU - Risseeuw, H.

  AU - Velde, M.

  AU - Vluggen, T.P.M.M.

  N1 - Referenties.

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Een Geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut die zich, middels een, door de NVAO Geaccrediteerde en KNGF en NVFG erkende, opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.Het specialisme richt zich op verbetering en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen of ouderen die het risico lopen kwetsbaar te worden, met de focus op het bewegend functioneren.Het domein van de geriatriefysiotherapie valt onder de medische, bewegings- en gedragswetenschappen en baseert zich op actuele wetenschappelijke inzichten, methoden en technieken uit deze kennisgebieden.

  AB - Een Geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut die zich, middels een, door de NVAO Geaccrediteerde en KNGF en NVFG erkende, opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.Het specialisme richt zich op verbetering en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen of ouderen die het risico lopen kwetsbaar te worden, met de focus op het bewegend functioneren.Het domein van de geriatriefysiotherapie valt onder de medische, bewegings- en gedragswetenschappen en baseert zich op actuele wetenschappelijke inzichten, methoden en technieken uit deze kennisgebieden.

  KW - geriatrische fysiotherapie

  KW - beroepsprofiel

  M3 - Report

  BT - Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut

  PB - Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

  ER -

  Hobbelen H, Kamp IAL, Looijen RAT, Risseeuw H, Velde M, Vluggen TPMM. Beroepsprofiel geriatriefysiotherapeut. Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), 2014. 47 p.