Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie: drie agendapunten

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

17 Downloads (Pure)

Abstract

Hobéon verdiept zijn eigen expertise door onder meer verbinding te leggen met onderzoek van hogescholen of universiteiten. Zo fungeert op het gebied van de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen in de persoon van leading lector Harm van Lieshout sinds 1,5 jaar als partner van Hobéon in die kennisverdieping. In dit essay bespreekt hij de hoe het beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie balanceert, en ontwikkelt hij drie agendapunt voor verbetering in de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.
Original languageDutch
Title of host publicationDe kracht van kennis
Subtitle of host publicationvan trilemma naar trojka
PublisherHobéon
Pages40-45
Volume19
Editionjanuari 2015
Publication statusPublished - Jan 2015

Keywords

  Cite this

  van Lieshout, H. (2015). Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie: drie agendapunten. In De kracht van kennis: van trilemma naar trojka (januari 2015 ed., Vol. 19, pp. 40-45). Hobéon.
  van Lieshout, Harm. / Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie : drie agendapunten. De kracht van kennis: van trilemma naar trojka. Vol. 19 januari 2015. ed. Hobéon, 2015. pp. 40-45
  @inbook{f12d3331c679400d98e62b1175b10ef9,
  title = "Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie: drie agendapunten",
  abstract = "Hob{\'e}on verdiept zijn eigen expertise door onder meer verbinding te leggen met onderzoek van hogescholen of universiteiten. Zo fungeert op het gebied van de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen in de persoon van leading lector Harm van Lieshout sinds 1,5 jaar als partner van Hob{\'e}on in die kennisverdieping. In dit essay bespreekt hij de hoe het beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie balanceert, en ontwikkelt hij drie agendapunt voor verbetering in de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.",
  keywords = "onderwijs, arbeidsmarkt, innovatie",
  author = "{van Lieshout}, Harm",
  year = "2015",
  month = "1",
  language = "Dutch",
  volume = "19",
  pages = "40--45",
  booktitle = "De kracht van kennis",
  publisher = "Hob{\'e}on",
  edition = "januari 2015",

  }

  van Lieshout, H 2015, Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie: drie agendapunten. in De kracht van kennis: van trilemma naar trojka. januari 2015 edn, vol. 19, Hobéon, pp. 40-45.

  Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie : drie agendapunten. / van Lieshout, Harm.

  De kracht van kennis: van trilemma naar trojka. Vol. 19 januari 2015. ed. Hobéon, 2015. p. 40-45.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie

  T2 - drie agendapunten

  AU - van Lieshout, Harm

  PY - 2015/1

  Y1 - 2015/1

  N2 - Hobéon verdiept zijn eigen expertise door onder meer verbinding te leggen met onderzoek van hogescholen of universiteiten. Zo fungeert op het gebied van de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen in de persoon van leading lector Harm van Lieshout sinds 1,5 jaar als partner van Hobéon in die kennisverdieping. In dit essay bespreekt hij de hoe het beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie balanceert, en ontwikkelt hij drie agendapunt voor verbetering in de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

  AB - Hobéon verdiept zijn eigen expertise door onder meer verbinding te leggen met onderzoek van hogescholen of universiteiten. Zo fungeert op het gebied van de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen in de persoon van leading lector Harm van Lieshout sinds 1,5 jaar als partner van Hobéon in die kennisverdieping. In dit essay bespreekt hij de hoe het beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie balanceert, en ontwikkelt hij drie agendapunt voor verbetering in de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

  KW - onderwijs

  KW - arbeidsmarkt

  KW - innovatie

  M3 - Chapter

  VL - 19

  SP - 40

  EP - 45

  BT - De kracht van kennis

  PB - Hobéon

  ER -

  van Lieshout H. Beroepsonderwijs tussen macrodoelmatigheid en innovatie: drie agendapunten. In De kracht van kennis: van trilemma naar trojka. januari 2015 ed. Vol. 19. Hobéon. 2015. p. 40-45