Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz: wenselijk of niet?

H.M.D. Wildeboer, A.T. Marseille

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

155 Downloads (Pure)

Abstract

Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?
Original languageDutch
Pages (from-to)3-6
JournalTijdschrift voor klachtrecht
Volume13
Issue number1
Publication statusPublished - Mar 2017

Cite this

@article{4c85cb9d0e064b639daeffc488791136,
title = "Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz: wenselijk of niet?",
abstract = "Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?",
keywords = "klachtrecht, wmo, klachtenprocedure, zorgaanbieders, gemeenten (overheid), zorgverzekeringswet",
author = "H.M.D. Wildeboer and A.T. Marseille",
year = "2017",
month = "3",
language = "Dutch",
volume = "13",
pages = "3--6",
journal = "Tijdschrift voor klachtrecht",
issn = "1871-4102",
publisher = "Sdu Uitgevers",
number = "1",

}

Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz : wenselijk of niet? / Wildeboer, H.M.D.; Marseille, A.T.

In: Tijdschrift voor klachtrecht, Vol. 13, No. 1, 03.2017, p. 3-6.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz

T2 - wenselijk of niet?

AU - Wildeboer, H.M.D.

AU - Marseille, A.T.

PY - 2017/3

Y1 - 2017/3

N2 - Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?

AB - Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?

KW - klachtrecht

KW - wmo

KW - klachtenprocedure

KW - zorgaanbieders

KW - gemeenten (overheid)

KW - zorgverzekeringswet

M3 - Article

VL - 13

SP - 3

EP - 6

JO - Tijdschrift voor klachtrecht

JF - Tijdschrift voor klachtrecht

SN - 1871-4102

IS - 1

ER -