Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz: wenselijk of niet?

H.M.D. Wildeboer, A.T. Marseille

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?
LanguageDutch
Pages3-6
JournalTijdschrift voor klachtrecht
Volume13
Issue number1
StatePublished - Mar 2017

Keywords

  Cite this

  @article{4c85cb9d0e064b639daeffc488791136,
  title = "Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz: wenselijk of niet?",
  abstract = "Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?",
  keywords = "klachtrecht, wmo, klachtenprocedure, zorgaanbieders, gemeenten (overheid), zorgverzekeringswet",
  author = "H.M.D. Wildeboer and A.T. Marseille",
  year = "2017",
  month = "3",
  language = "Dutch",
  volume = "13",
  pages = "3--6",
  journal = "Tijdschrift voor klachtrecht",
  issn = "1871-4102",
  publisher = "Sdu Uitgevers",
  number = "1",

  }

  Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz : wenselijk of niet? / Wildeboer, H.M.D.; Marseille, A.T.

  In: Tijdschrift voor klachtrecht, Vol. 13, No. 1, 03.2017, p. 3-6.

  Research output: Contribution to journalArticle

  TY - JOUR

  T1 - Behandeling Wmo-klachten volgens de Wkkgz

  T2 - Tijdschrift voor klachtrecht

  AU - Wildeboer,H.M.D.

  AU - Marseille,A.T.

  PY - 2017/3

  Y1 - 2017/3

  N2 - Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?

  AB - Aanbieders van Wmo-voorzieningen zijn verplicht een zorgvuldige en laagdrempelige klachtenregeling te treffen. Verlenen diezelfde aanbieders zorg krachtens de Zorgverzekeringswet, dan zijn ze vanaf 1 januari 2017 gebonden aan de klachten- en geschillenbepalingen van de Wkkgz. Wat betekent dit voor de vormgeving van de klachtenprocedure voor Wmo-klachten bij deze zorgaanbieders, mede gezien het feit dat ook gemeenten, in het licht van hun integrale verantwoordelijkheid voor maatschappelijke ondersteuning, betrokken kunnen zijn bij dergelijke klachten?

  KW - klachtrecht

  KW - wmo

  KW - klachtenprocedure

  KW - zorgaanbieders

  KW - gemeenten (overheid)

  KW - zorgverzekeringswet

  M3 - Article

  VL - 13

  SP - 3

  EP - 6

  JO - Tijdschrift voor klachtrecht

  JF - Tijdschrift voor klachtrecht

  SN - 1871-4102

  IS - 1

  ER -