Begeleid leren: databank effectieve jeugdinterventies

Research output: Other contributionOther research output

Abstract

Met Begeleid Leren worden jongeren (17-25 jaar) die door hun psychische beperking belemmerd worden bij het (gaan) studeren, ondersteund. Deze ondersteuning is op maat gemaakt; gericht op de studentrol en niet op de patiëntrol; individueel of groepsgewijs. Voor iedere fase zijn verschillende bijbehorende activiteiten uitgewerkt die de jongere kan doorlopen. De jongere wordt geholpen bij het bepalen of hij/zij eraan toe is om een opleiding te gaan kiezen; bij het maken van een weloverwogen keuze voor een opleiding; bij het verkrijgen van de opleiding en bij het ontwikkelen en coördineren van vaardigheden en hulpbronnen om met succes en naar tevredenheid de opleiding vol te houden en af te ronden.
Original languageDutch
Media of outputDatabank effectieve interventies
PublisherNederlands Jeugd Instituut
Publication statusPublished - 17 Jun 2017

Keywords

  • rehabilitation

Cite this

@misc{7e38b62a94f147b8860e3b03940c4b42,
title = "Begeleid leren: databank effectieve jeugdinterventies",
abstract = "Met Begeleid Leren worden jongeren (17-25 jaar) die door hun psychische beperking belemmerd worden bij het (gaan) studeren, ondersteund. Deze ondersteuning is op maat gemaakt; gericht op de studentrol en niet op de pati{\"e}ntrol; individueel of groepsgewijs. Voor iedere fase zijn verschillende bijbehorende activiteiten uitgewerkt die de jongere kan doorlopen. De jongere wordt geholpen bij het bepalen of hij/zij eraan toe is om een opleiding te gaan kiezen; bij het maken van een weloverwogen keuze voor een opleiding; bij het verkrijgen van de opleiding en bij het ontwikkelen en co{\"o}rdineren van vaardigheden en hulpbronnen om met succes en naar tevredenheid de opleiding vol te houden en af te ronden.",
keywords = "begeleid leren, rehabilitatie, rehabilitation",
author = "E.L. Korevaar and Jacomijn Hofstra",
year = "2017",
month = "6",
day = "17",
language = "Dutch",
publisher = "Nederlands Jeugd Instituut",
type = "Other",

}

Begeleid leren : databank effectieve jeugdinterventies. / Korevaar, E.L.; Hofstra, Jacomijn.

Nederlands Jeugd Instituut. 2017, Opname in databank effectieve jeugdinterventies.

Research output: Other contributionOther research output

TY - GEN

T1 - Begeleid leren

T2 - databank effectieve jeugdinterventies

AU - Korevaar, E.L.

AU - Hofstra, Jacomijn

PY - 2017/6/17

Y1 - 2017/6/17

N2 - Met Begeleid Leren worden jongeren (17-25 jaar) die door hun psychische beperking belemmerd worden bij het (gaan) studeren, ondersteund. Deze ondersteuning is op maat gemaakt; gericht op de studentrol en niet op de patiëntrol; individueel of groepsgewijs. Voor iedere fase zijn verschillende bijbehorende activiteiten uitgewerkt die de jongere kan doorlopen. De jongere wordt geholpen bij het bepalen of hij/zij eraan toe is om een opleiding te gaan kiezen; bij het maken van een weloverwogen keuze voor een opleiding; bij het verkrijgen van de opleiding en bij het ontwikkelen en coördineren van vaardigheden en hulpbronnen om met succes en naar tevredenheid de opleiding vol te houden en af te ronden.

AB - Met Begeleid Leren worden jongeren (17-25 jaar) die door hun psychische beperking belemmerd worden bij het (gaan) studeren, ondersteund. Deze ondersteuning is op maat gemaakt; gericht op de studentrol en niet op de patiëntrol; individueel of groepsgewijs. Voor iedere fase zijn verschillende bijbehorende activiteiten uitgewerkt die de jongere kan doorlopen. De jongere wordt geholpen bij het bepalen of hij/zij eraan toe is om een opleiding te gaan kiezen; bij het maken van een weloverwogen keuze voor een opleiding; bij het verkrijgen van de opleiding en bij het ontwikkelen en coördineren van vaardigheden en hulpbronnen om met succes en naar tevredenheid de opleiding vol te houden en af te ronden.

KW - begeleid leren

KW - rehabilitatie

KW - rehabilitation

M3 - Other contribution

PB - Nederlands Jeugd Instituut

ER -