Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011

Ted van Erp, Anneriet van de Pol, Maaike Steenhof, Thijs van der Werf

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  8 Downloads (Pure)

  Abstract

  Het doel van dit onderzoek “Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011” is het transparanter en inzichtelijker maken van maatschappelijk vastgoed bij Nederlandse gemeenten. Naast dit doel is er ook een hoger doel te benoemen, namelijk de respons te verhogen van het onderzoek Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 ten opzichte van de voorgaande vier onderzoek jaren. Het onderzoek van dit jaar heeft geleid tot een trendbreuk in het onderzoek. Doel was om dit jaar alle gemeenten in Nederland te enquêteren, en dieper op het maatschappelijk vastgoed in te gaan. Wat bleek; een landelijke enquête met een dusdanig gedetailleerd onderzoek is niet uitvoerbaar. Aan de hand hiervan is de probleemstelling opgesteld.
  De probleemstelling van dit rapport luidt; ‘Wat heeft geleid tot een trendbreuk in de onderzoeksresultaten van de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011?’
  Aan de hand van de probleemstelling zijn twee deelvragen opgesteld;
  - Aan welke voorwaarden moet het meetinstrument voor de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 voldoen voor het maximaliseren/ verhogen van de respons?
  - Hoe denken gemeenten over het belang van het efficiënt beheren van maatschappelijk vastgoed?
  Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving
  Original languageDutch
  PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
  Commissioning bodyConsortium Maatschappelijk Vastgoed
  Number of pages70
  Publication statusPublished - 2011

  Cite this

  van Erp, T., van de Pol, A., Steenhof, M., & van der Werf, T. (2011). Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
  van Erp, Ted ; van de Pol, Anneriet ; Steenhof, Maaike ; van der Werf, Thijs. / Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2011. 70 p.
  @book{95a6460f57db4e07b950ef69c621c26a,
  title = "Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011",
  abstract = "Het doel van dit onderzoek “Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011” is het transparanter en inzichtelijker maken van maatschappelijk vastgoed bij Nederlandse gemeenten. Naast dit doel is er ook een hoger doel te benoemen, namelijk de respons te verhogen van het onderzoek Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 ten opzichte van de voorgaande vier onderzoek jaren. Het onderzoek van dit jaar heeft geleid tot een trendbreuk in het onderzoek. Doel was om dit jaar alle gemeenten in Nederland te enqu{\^e}teren, en dieper op het maatschappelijk vastgoed in te gaan. Wat bleek; een landelijke enqu{\^e}te met een dusdanig gedetailleerd onderzoek is niet uitvoerbaar. Aan de hand hiervan is de probleemstelling opgesteld.De probleemstelling van dit rapport luidt; ‘Wat heeft geleid tot een trendbreuk in de onderzoeksresultaten van de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011?’Aan de hand van de probleemstelling zijn twee deelvragen opgesteld;- Aan welke voorwaarden moet het meetinstrument voor de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 voldoen voor het maximaliseren/ verhogen van de respons?- Hoe denken gemeenten over het belang van het effici{\"e}nt beheren van maatschappelijk vastgoed?Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving",
  keywords = "maatschappelijk vastgoed",
  author = "{van Erp}, Ted and {van de Pol}, Anneriet and Maaike Steenhof and {van der Werf}, Thijs",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
  address = "Netherlands",

  }

  van Erp, T, van de Pol, A, Steenhof, M & van der Werf, T 2011, Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

  Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011. / van Erp, Ted; van de Pol, Anneriet; Steenhof, Maaike; van der Werf, Thijs.

  Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2011. 70 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011

  AU - van Erp, Ted

  AU - van de Pol, Anneriet

  AU - Steenhof, Maaike

  AU - van der Werf, Thijs

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Het doel van dit onderzoek “Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011” is het transparanter en inzichtelijker maken van maatschappelijk vastgoed bij Nederlandse gemeenten. Naast dit doel is er ook een hoger doel te benoemen, namelijk de respons te verhogen van het onderzoek Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 ten opzichte van de voorgaande vier onderzoek jaren. Het onderzoek van dit jaar heeft geleid tot een trendbreuk in het onderzoek. Doel was om dit jaar alle gemeenten in Nederland te enquêteren, en dieper op het maatschappelijk vastgoed in te gaan. Wat bleek; een landelijke enquête met een dusdanig gedetailleerd onderzoek is niet uitvoerbaar. Aan de hand hiervan is de probleemstelling opgesteld.De probleemstelling van dit rapport luidt; ‘Wat heeft geleid tot een trendbreuk in de onderzoeksresultaten van de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011?’Aan de hand van de probleemstelling zijn twee deelvragen opgesteld;- Aan welke voorwaarden moet het meetinstrument voor de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 voldoen voor het maximaliseren/ verhogen van de respons?- Hoe denken gemeenten over het belang van het efficiënt beheren van maatschappelijk vastgoed?Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving

  AB - Het doel van dit onderzoek “Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011” is het transparanter en inzichtelijker maken van maatschappelijk vastgoed bij Nederlandse gemeenten. Naast dit doel is er ook een hoger doel te benoemen, namelijk de respons te verhogen van het onderzoek Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 ten opzichte van de voorgaande vier onderzoek jaren. Het onderzoek van dit jaar heeft geleid tot een trendbreuk in het onderzoek. Doel was om dit jaar alle gemeenten in Nederland te enquêteren, en dieper op het maatschappelijk vastgoed in te gaan. Wat bleek; een landelijke enquête met een dusdanig gedetailleerd onderzoek is niet uitvoerbaar. Aan de hand hiervan is de probleemstelling opgesteld.De probleemstelling van dit rapport luidt; ‘Wat heeft geleid tot een trendbreuk in de onderzoeksresultaten van de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011?’Aan de hand van de probleemstelling zijn twee deelvragen opgesteld;- Aan welke voorwaarden moet het meetinstrument voor de Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011 voldoen voor het maximaliseren/ verhogen van de respons?- Hoe denken gemeenten over het belang van het efficiënt beheren van maatschappelijk vastgoed?Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving

  KW - maatschappelijk vastgoed

  M3 - Report

  BT - Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

  ER -

  van Erp T, van de Pol A, Steenhof M, van der Werf T. Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2011. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2011. 70 p.