Barn Talk Podcast: De coronacrisis en de arbeidsmarkt

Marcel Koenis (Performer), Harm van Lieshout (Performer), Leni Beukema (Performer), Jan-jaap Aué (Performer), Ton Schroor (Performer), Martijn Kleverlaan (Performer)

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsProfessional

Abstract

Kansen? Bedreigingen?
Harm van Lieshout, lector Human Capital bij de Hanzehogeschool Groningen, benadrukt dat een crisis er al aan zat te komen in de theorie van de 7 vette en de 7 magere jaren. Kan het dan maar beter even hard gaan? En gaat het dan snel weer beter? Of komt corona er bij? En hoeveel bedrijven ervaren problemen of verwachten problemen? Ton Schroor, directeur VNO-NCW MKB Noord benadrukt dat het naïef is om te denken dat je zo maar iedereen kan omscholen maar dat ook niet alles stil ligt. Grote bedrijven met reserves kunnen nu de energietransitie een extra zetje geven door de juiste investeringen te doen. Leni Beukema, lector Duurzaam HR, merkt daarbij op dat een belangrijk potentieel in duurzame arbeidskrachten zoals de mindervaliden hierin niet vergeten moeten worden. Jan-jaap Aué, directeur van EnTranCe – Centre of Expertise Energy is een echte optimist maar het staat natuurlijk vast dat de energietransitie een enorme investering is, wat gebeurt er met alle ambities als die investering onder druk komt te staan? Martijn Kleverlaan, manager energietransitie NAM, licht het toe vanuit het perspectief van de NAM. Buiten kijf staat dat de gaswinning in Groningen stopt maar belangrijk is wel dat de transitie zich op meerdere vlakken afspeelt en in grote maar ook vooral in kleinere coöperaties. Nu niet bezuinigen is een gedeelde mening en hoe zit het met de reserves van de provincie Groningen, kunnen die ingezet worden voor de energietransitie?
Een gesprek tussen het bedrijfsleven, lectoren en de ondernemersorganisatie van Noord-Nederland. Wij zijn nu aan zet wat betreft de vernieuwing, nu nog de zo nodige verbindingen maken.
Original languageDutch
PublisherEnTranCe
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2 Jun 2020

Keywords

  • hrm
  • energy transition
  • energy
  • education
  • labour market
  • labor market
  • life long learning

Cite this