Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs: kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek

Joost Miedema, Nico van der Sijde, Gertjan Schuiling

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)31-36
  JournalTHEMA
  Volume20
  Issue number5
  Publication statusPublished - 2013

  Keywords

   Cite this

   @article{a2fc9712e2534d1ba8b8d506aa2247cb,
   title = "Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs: kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek",
   abstract = "Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.",
   keywords = "hbo, kwalitatief onderzoek",
   author = "Joost Miedema and {van der Sijde}, Nico and Gertjan Schuiling",
   year = "2013",
   language = "Dutch",
   volume = "20",
   pages = "31--36",
   journal = "THEMA",
   issn = "1380-7110",
   publisher = "Elsevier",
   number = "5",

   }

   Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs : kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek. / Miedema, Joost; van der Sijde, Nico; Schuiling, Gertjan.

   In: THEMA, Vol. 20, No. 5, 2013, p. 31-36.

   Research output: Contribution to journalArticleProfessional

   TY - JOUR

   T1 - Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs

   T2 - kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek

   AU - Miedema, Joost

   AU - van der Sijde, Nico

   AU - Schuiling, Gertjan

   PY - 2013

   Y1 - 2013

   N2 - Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.

   AB - Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.

   KW - hbo

   KW - kwalitatief onderzoek

   M3 - Article

   VL - 20

   SP - 31

   EP - 36

   JO - THEMA

   JF - THEMA

   SN - 1380-7110

   IS - 5

   ER -