Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs: kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek

Joost Miedema, Nico van der Sijde, Gertjan Schuiling

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)31-36
  JournalTHEMA
  Volume20
  Issue number5
  Publication statusPublished - 2013

  Cite this

  @article{a2fc9712e2534d1ba8b8d506aa2247cb,
  title = "Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs: kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek",
  abstract = "Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.",
  keywords = "hbo, kwalitatief onderzoek",
  author = "Joost Miedema and {van der Sijde}, Nico and Gertjan Schuiling",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  volume = "20",
  pages = "31--36",
  journal = "THEMA",
  issn = "1380-7110",
  publisher = "Elsevier",
  number = "5",

  }

  Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs : kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek. / Miedema, Joost; van der Sijde, Nico; Schuiling, Gertjan.

  In: THEMA, Vol. 20, No. 5, 2013, p. 31-36.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Balans in de driehoek beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs

  T2 - kwaliteitscriteria voor praktijkgericht onderzoek

  AU - Miedema, Joost

  AU - van der Sijde, Nico

  AU - Schuiling, Gertjan

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.

  AB - Het kenniscentrum CaRES van de Hanzehogeschool Groningen heeft in 2013 een set kwalitatieve indicatoren voor praktijkgericht onderzoek opgesteld. Er zijn criteria geformuleerd voor de rubrieken Praktijk, Wetenschap en Onderwijs. Daarbij hebben lectoren en kenniskringleden uitgesproken te streven naar kennispakketten. Een kennispakket is een serie samenhangende kennisproducten die balans brengen tussen de drie domeinen die het onderzoek in het HBO moet bedienen: beroepspraktijk, wetenschap en onderwijs. De criteria zijn opgesteld tijdens interne reviews van eigen onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een landelijk, door lectoren ontwikkelde reviewmethode.

  KW - hbo

  KW - kwalitatief onderzoek

  M3 - Article

  VL - 20

  SP - 31

  EP - 36

  JO - THEMA

  JF - THEMA

  SN - 1380-7110

  IS - 5

  ER -