Bacteriën die aardgas produceren

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

16 Downloads (Pure)

Abstract

Met de sterk groeiende aantallen zonnepanelen en windmolens maakt Nederland een inhaalslag met de opwekking van duurzame energie in de vorm van elektriciteit. Helaas bestaat er nog geen goede balans tussen vraag en aanbod en is betaalbare opslag van duurzame stroom nog niet vanzelfsprekend. Een mogelijk alternatief is opslag in de vorm van methaan. Daarover meer leren is de kern van het vierjarige onderzoeksproject Biologische Power-to-Gas (Bio-P2G) van lector Jan-Peter Nap.
Original languageDutch
Pages (from-to)17-19
JournalApplied Energy
Publication statusPublished - 1 Mar 2017

Keywords

  • bacteria
  • natural gas

Cite this

@article{4714bb42ec414e2f818c5cbbf96593f5,
title = "Bacteri{\"e}n die aardgas produceren",
abstract = "Met de sterk groeiende aantallen zonnepanelen en windmolens maakt Nederland een inhaalslag met de opwekking van duurzame energie in de vorm van elektriciteit. Helaas bestaat er nog geen goede balans tussen vraag en aanbod en is betaalbare opslag van duurzame stroom nog niet vanzelfsprekend. Een mogelijk alternatief is opslag in de vorm van methaan. Daarover meer leren is de kern van het vierjarige onderzoeksproject Biologische Power-to-Gas (Bio-P2G) van lector Jan-Peter Nap.",
keywords = "bacteri{\"e}n, aardgas, productie, bacteria, natural gas",
author = "Nap, {Jan Peter}",
year = "2017",
month = "3",
day = "1",
language = "Dutch",
pages = "17--19",
journal = "Applied Energy",
issn = "0306-2619",
publisher = "Elsevier",

}

Bacteriën die aardgas produceren. / Nap, Jan Peter.

In: Applied Energy, 01.03.2017, p. 17-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Bacteriën die aardgas produceren

AU - Nap, Jan Peter

PY - 2017/3/1

Y1 - 2017/3/1

N2 - Met de sterk groeiende aantallen zonnepanelen en windmolens maakt Nederland een inhaalslag met de opwekking van duurzame energie in de vorm van elektriciteit. Helaas bestaat er nog geen goede balans tussen vraag en aanbod en is betaalbare opslag van duurzame stroom nog niet vanzelfsprekend. Een mogelijk alternatief is opslag in de vorm van methaan. Daarover meer leren is de kern van het vierjarige onderzoeksproject Biologische Power-to-Gas (Bio-P2G) van lector Jan-Peter Nap.

AB - Met de sterk groeiende aantallen zonnepanelen en windmolens maakt Nederland een inhaalslag met de opwekking van duurzame energie in de vorm van elektriciteit. Helaas bestaat er nog geen goede balans tussen vraag en aanbod en is betaalbare opslag van duurzame stroom nog niet vanzelfsprekend. Een mogelijk alternatief is opslag in de vorm van methaan. Daarover meer leren is de kern van het vierjarige onderzoeksproject Biologische Power-to-Gas (Bio-P2G) van lector Jan-Peter Nap.

KW - bacteriën

KW - aardgas

KW - productie

KW - bacteria

KW - natural gas

M3 - Article

SP - 17

EP - 19

JO - Applied Energy

JF - Applied Energy

SN - 0306-2619

ER -