Auditory Processing Disorders (APD): the role of the speech-language pathologist and audiologist

Ellen de Wit, P. van Dijk, B. Steenbergen, Cees van der Schans, Margreet Luinge

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

Abstract

Dit onderzoek is bedoeld om de huidige labelvorming van kinderen met luisterproblemen te onderzoeken en om in samenwerking met logopedisten en audiologen in Nederland te komen tot een uniforme en hanteerbare definitie en om de kennis en ervaring op het gebied van signalering, diagnostiek en behandeling te bundelen.
De aanleiding voor dit promotieonderzoek zijn de vragen vanuit het werkveld (logopedisten, audiologen, psychologen AC) over AVP die tijdens presentaties op diverse congressen, in logopedische kwaliteitskringen en dyslexiekringen in de periode 2008-2012 en tijdens de studiedag “Diagnostiek van auditieve verwerkingsproblemen” van de FENAC op 21 mei 2014 (http://www.fenac.nl/algemeen/opleiding/studiedag-avp/studiedag-diagnostiek-van-auditieve-verwerkingsproblemen-avp.html) gesteld werden.
Original languageEnglish
Number of pages1
Publication statusPublished - 29 Jan 2015
EventHanze Research Day 2015 - Groningen, Netherlands
Duration: 29 Jan 2015 → …

Conference

ConferenceHanze Research Day 2015
CountryNetherlands
CityGroningen
Period29/01/15 → …

Cite this

de Wit, E., van Dijk, P., Steenbergen, B., van der Schans, C., & Luinge, M. (2015). Auditory Processing Disorders (APD): the role of the speech-language pathologist and audiologist. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.
de Wit, Ellen ; van Dijk, P. ; Steenbergen, B. ; van der Schans, Cees ; Luinge, Margreet. / Auditory Processing Disorders (APD) : the role of the speech-language pathologist and audiologist. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.1 p.
@conference{d0f42f82b89441d8adcb32be527eeeba,
title = "Auditory Processing Disorders (APD): the role of the speech-language pathologist and audiologist",
abstract = "Dit onderzoek is bedoeld om de huidige labelvorming van kinderen met luisterproblemen te onderzoeken en om in samenwerking met logopedisten en audiologen in Nederland te komen tot een uniforme en hanteerbare definitie en om de kennis en ervaring op het gebied van signalering, diagnostiek en behandeling te bundelen. De aanleiding voor dit promotieonderzoek zijn de vragen vanuit het werkveld (logopedisten, audiologen, psychologen AC) over AVP die tijdens presentaties op diverse congressen, in logopedische kwaliteitskringen en dyslexiekringen in de periode 2008-2012 en tijdens de studiedag “Diagnostiek van auditieve verwerkingsproblemen” van de FENAC op 21 mei 2014 (http://www.fenac.nl/algemeen/opleiding/studiedag-avp/studiedag-diagnostiek-van-auditieve-verwerkingsproblemen-avp.html) gesteld werden.",
keywords = "kindergeneeskunde, auditory processing disorders",
author = "{de Wit}, Ellen and {van Dijk}, P. and B. Steenbergen and {van der Schans}, Cees and Margreet Luinge",
year = "2015",
month = "1",
day = "29",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 29-01-2015",

}

Auditory Processing Disorders (APD) : the role of the speech-language pathologist and audiologist. / de Wit, Ellen; van Dijk, P.; Steenbergen, B.; van der Schans, Cees; Luinge, Margreet.

2015. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

TY - CONF

T1 - Auditory Processing Disorders (APD)

T2 - the role of the speech-language pathologist and audiologist

AU - de Wit, Ellen

AU - van Dijk, P.

AU - Steenbergen, B.

AU - van der Schans, Cees

AU - Luinge, Margreet

PY - 2015/1/29

Y1 - 2015/1/29

N2 - Dit onderzoek is bedoeld om de huidige labelvorming van kinderen met luisterproblemen te onderzoeken en om in samenwerking met logopedisten en audiologen in Nederland te komen tot een uniforme en hanteerbare definitie en om de kennis en ervaring op het gebied van signalering, diagnostiek en behandeling te bundelen. De aanleiding voor dit promotieonderzoek zijn de vragen vanuit het werkveld (logopedisten, audiologen, psychologen AC) over AVP die tijdens presentaties op diverse congressen, in logopedische kwaliteitskringen en dyslexiekringen in de periode 2008-2012 en tijdens de studiedag “Diagnostiek van auditieve verwerkingsproblemen” van de FENAC op 21 mei 2014 (http://www.fenac.nl/algemeen/opleiding/studiedag-avp/studiedag-diagnostiek-van-auditieve-verwerkingsproblemen-avp.html) gesteld werden.

AB - Dit onderzoek is bedoeld om de huidige labelvorming van kinderen met luisterproblemen te onderzoeken en om in samenwerking met logopedisten en audiologen in Nederland te komen tot een uniforme en hanteerbare definitie en om de kennis en ervaring op het gebied van signalering, diagnostiek en behandeling te bundelen. De aanleiding voor dit promotieonderzoek zijn de vragen vanuit het werkveld (logopedisten, audiologen, psychologen AC) over AVP die tijdens presentaties op diverse congressen, in logopedische kwaliteitskringen en dyslexiekringen in de periode 2008-2012 en tijdens de studiedag “Diagnostiek van auditieve verwerkingsproblemen” van de FENAC op 21 mei 2014 (http://www.fenac.nl/algemeen/opleiding/studiedag-avp/studiedag-diagnostiek-van-auditieve-verwerkingsproblemen-avp.html) gesteld werden.

KW - kindergeneeskunde

KW - auditory processing disorders

M3 - Poster

ER -

de Wit E, van Dijk P, Steenbergen B, van der Schans C, Luinge M. Auditory Processing Disorders (APD): the role of the speech-language pathologist and audiologist. 2015. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.