Auditing: reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming

Frank Jan de Graaf, Arie Molenkamp

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

50 Downloads (Pure)

Abstract

De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.
Original languageDutch
Pages (from-to)212-218
JournalMCA (Management control & accounting)
Publication statusPublished - Oct 2012

Cite this

@article{cc71e92e4db1464a9d75c7db16ac1565,
title = "Auditing: reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming",
abstract = "De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.",
keywords = "internal audit, network governance, ondernemerschap",
author = "{de Graaf}, {Frank Jan} and Arie Molenkamp",
year = "2012",
month = "10",
language = "Dutch",
pages = "212--218",
journal = "MCA (Management control & accounting)",
issn = "1386-3452",
publisher = "Vakmedianet",

}

Auditing : reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming. / de Graaf, Frank Jan; Molenkamp, Arie.

In: MCA (Management control & accounting), 10.2012, p. 212-218.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Auditing

T2 - reflectief vermogen van de internal auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming

AU - de Graaf, Frank Jan

AU - Molenkamp, Arie

PY - 2012/10

Y1 - 2012/10

N2 - De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.

AB - De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.

KW - internal audit

KW - network governance

KW - ondernemerschap

M3 - Article

SP - 212

EP - 218

JO - MCA (Management control & accounting)

JF - MCA (Management control & accounting)

SN - 1386-3452

ER -