Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van geïnvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!
Original languageDutch
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  Cite this

  @misc{8fde22a944e443719c29a7417854e497,
  title = "Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen",
  abstract = "In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van ge{\"i}nvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!",
  keywords = "arbeidswetenschappen, beroepsonderwijs, personeelsbeleid",
  author = "Rein Leyenhorst",
  year = "2012",
  language = "Dutch",

  }

  Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen. Leyenhorst, Rein (Author). 2012.

  Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

  TY - ADVS

  T1 - Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen

  AU - Leyenhorst, Rein

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van geïnvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!

  AB - In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van geïnvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!

  KW - arbeidswetenschappen

  KW - beroepsonderwijs

  KW - personeelsbeleid

  M3 - Web publication/site

  ER -