Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van geïnvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!
Original languageDutch
Publication statusPublished - 2012

Cite this

@misc{8fde22a944e443719c29a7417854e497,
title = "Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen",
abstract = "In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van ge{\"i}nvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!",
keywords = "arbeidswetenschappen, beroepsonderwijs, personeelsbeleid",
author = "Rein Leyenhorst",
year = "2012",
language = "Dutch",

}

Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen. Leyenhorst, Rein (Author). 2012.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

TY - ADVS

T1 - Associate degree – the missing link in beroepsopleidingen

AU - Leyenhorst, Rein

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van geïnvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!

AB - In 2005 besloot het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een experiment uit te voeren om het niveauverschil tussen Mbo-opleidingen en Hbo-opleidingen te verkleinen. Een afgestudeerde Mbo’er heeft doorgaans vier jaar studie voor de boeg om een Bachelor-graad te halen en loopt onderweg veel kans te ‘sneuvelen’. Zonde van geïnvesteerde tijd, inspanning en geld. Deze kwestie speelt overigens in het hele Europese beroepsonderwijs een belangrijke rol!

KW - arbeidswetenschappen

KW - beroepsonderwijs

KW - personeelsbeleid

M3 - Web publication/site

ER -