Arrangementen van interventies

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

  Abstract

  Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en geïmplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en geëvalueerd aan de hand van ontwerpprincipes.
  Original languageDutch
  Title of host publicationHandboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek
  Subtitle of host publicationwetenschap met effect
  EditorsJoan van Aken, Daan Andriessen
  Place of PublicationDen Haag
  PublisherBoom Lemma
  Pages205-216
  ISBN (Electronic)9789460944161
  ISBN (Print)9789059317468
  Publication statusPublished - Nov 2011

  Cite this

  Cremers, P. H. M. (2011). Arrangementen van interventies. In J. van Aken, & D. Andriessen (Eds.), Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect (pp. 205-216). Den Haag: Boom Lemma.
  Cremers, Petra H.M. / Arrangementen van interventies. Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. editor / Joan van Aken ; Daan Andriessen. Den Haag : Boom Lemma, 2011. pp. 205-216
  @inbook{eba93142a9f5412a8c4ac5f602c1284c,
  title = "Arrangementen van interventies",
  abstract = "Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en ge{\"i}mplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en ge{\"e}valueerd aan de hand van ontwerpprincipes.",
  keywords = "ontwerpgericht onderzoek, ontwerpprincipes",
  author = "Cremers, {Petra H.M.}",
  year = "2011",
  month = "11",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789059317468",
  pages = "205--216",
  editor = "{van Aken}, Joan and Daan Andriessen",
  booktitle = "Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek",
  publisher = "Boom Lemma",

  }

  Cremers, PHM 2011, Arrangementen van interventies. in J van Aken & D Andriessen (eds), Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. Boom Lemma, Den Haag, pp. 205-216.

  Arrangementen van interventies. / Cremers, Petra H.M.

  Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. ed. / Joan van Aken; Daan Andriessen. Den Haag : Boom Lemma, 2011. p. 205-216.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Arrangementen van interventies

  AU - Cremers, Petra H.M.

  PY - 2011/11

  Y1 - 2011/11

  N2 - Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en geïmplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en geëvalueerd aan de hand van ontwerpprincipes.

  AB - Bij een onderzoek naar het ontwerpen van een leeromgeving heeft de onderzoeker te maken met een complex geheel van interventies. Omdat deze interventies in samenhang ontworpen en geïmplementeerd moeten worden, kunnen ze worden beschouwd als een arrangement van interventies. Bij een complex arrangement van interventies is het onmogelijk en ook niet zinvol te werken met gedetailleerde ontwerpstellingen voor elke interventie. In dat geval is het beter te werken met ontwerpprincipes, die richting geven aan het ontwerp van concrete handelingen of interventies in de praktijk. In dit hoofdstuk wordt aan de hand van een casus beschreven hoe een leeromgeving is ontworpen en geëvalueerd aan de hand van ontwerpprincipes.

  KW - ontwerpgericht onderzoek

  KW - ontwerpprincipes

  UR - https://www.boomhogeronderwijs.nl/kernproduct/144/Handboek-ontwerpgericht-wetenschappelijk-onderzoek

  M3 - Chapter

  SN - 9789059317468

  SP - 205

  EP - 216

  BT - Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek

  A2 - van Aken, Joan

  A2 - Andriessen, Daan

  PB - Boom Lemma

  CY - Den Haag

  ER -

  Cremers PHM. Arrangementen van interventies. In van Aken J, Andriessen D, editors, Handboek ontwerpgericht wetenschappelijk onderzoek: wetenschap met effect. Den Haag: Boom Lemma. 2011. p. 205-216