Arme warmtenetten

Abstract

Als we het echt willen, dan zouden we een voorbeeld aan de ontwikkeling van aardgas in Nederland moeten nemen. Vergeet dan die malle marktwerking! Kies voor landelijke regie, met integrale afweging, heldere besluitvorming en lokale uitvoering. Laten we dan werk gaan maken van kostenreductie. En laten we voor geothermie een "kleine-velden-beleid" introduceren, waardoor die techniek en tegen aantrekkelijk voorwaarden, waaronder een minimum afnamegarantie, tot grote bloei kan komen.
Original languageDutch
Number of pages1
JournalEnergiepodium.nl
StatePublished - 9 Feb 2017

Keywords

  Cite this

  Visser, Martien / Arme warmtenetten.

  In: Energiepodium.nl, 09.02.2017.

  Research output: ProfessionalArticle

  @article{db889ffc86d14aadb102f711de31ec4c,
  title = "Arme warmtenetten",
  keywords = "energie, energietransitie, warmtenetten, regulering",
  author = "Martien Visser",
  year = "2017",
  month = "2",
  journal = "Energiepodium.nl",

  }

  Arme warmtenetten. / Visser, Martien.

  In: Energiepodium.nl, 09.02.2017.

  Research output: ProfessionalArticle

  TY - JOUR

  T1 - Arme warmtenetten

  AU - Visser,Martien

  PY - 2017/2/9

  Y1 - 2017/2/9

  N2 - Als we het echt willen, dan zouden we een voorbeeld aan de ontwikkeling van aardgas in Nederland moeten nemen. Vergeet dan die malle marktwerking! Kies voor landelijke regie, met integrale afweging, heldere besluitvorming en lokale uitvoering. Laten we dan werk gaan maken van kostenreductie. En laten we voor geothermie een "kleine-velden-beleid" introduceren, waardoor die techniek en tegen aantrekkelijk voorwaarden, waaronder een minimum afnamegarantie, tot grote bloei kan komen.

  AB - Als we het echt willen, dan zouden we een voorbeeld aan de ontwikkeling van aardgas in Nederland moeten nemen. Vergeet dan die malle marktwerking! Kies voor landelijke regie, met integrale afweging, heldere besluitvorming en lokale uitvoering. Laten we dan werk gaan maken van kostenreductie. En laten we voor geothermie een "kleine-velden-beleid" introduceren, waardoor die techniek en tegen aantrekkelijk voorwaarden, waaronder een minimum afnamegarantie, tot grote bloei kan komen.

  KW - energie

  KW - energietransitie

  KW - warmtenetten

  KW - regulering

  M3 - Article

  JO - Energiepodium.nl

  T2 - Energiepodium.nl

  JF - Energiepodium.nl

  ER -