Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  94 Downloads (Pure)

  Abstract

  Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages58
  ISBN (Print)978-90-79371-16-7
  Publication statusPublished - Feb 2015

  Publication series

  NameKennisproducten Kenniscentrum Arbeid
  PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
  No.6

  Keywords

   Cite this

   Oden, P., Beukeveld, M., & van der Woude, S. (2015). Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk. (Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid; No. 6). Hanzehogeschool Groningen.
   @book{936fb0ee6407428d88aa1b071f5c5e82,
   title = "Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk",
   abstract = "Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.",
   keywords = "ondernemerschap, arbeidspools, juridische aspecten",
   author = "Petra Oden and Monique Beukeveld and {van der Woude}, Suzanne",
   year = "2015",
   month = "2",
   language = "Dutch",
   isbn = "978-90-79371-16-7",
   series = "Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",
   number = "6",

   }

   Arbeidspools door ondernemers : juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk. / Oden, Petra; Beukeveld, Monique; van der Woude, Suzanne.

   Hanzehogeschool Groningen, 2015. 58 p. (Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid; No. 6).

   Research output: Book/ReportBookProfessional

   TY - BOOK

   T1 - Arbeidspools door ondernemers

   T2 - juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk

   AU - Oden, Petra

   AU - Beukeveld, Monique

   AU - van der Woude, Suzanne

   PY - 2015/2

   Y1 - 2015/2

   N2 - Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.

   AB - Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.

   KW - ondernemerschap

   KW - arbeidspools

   KW - juridische aspecten

   M3 - Book

   SN - 978-90-79371-16-7

   T3 - Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid

   BT - Arbeidspools door ondernemers

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Oden P, Beukeveld M, van der Woude S. Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk. Hanzehogeschool Groningen, 2015. 58 p. (Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid; 6).