Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  102 Downloads (Pure)

  Abstract

  Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages58
  ISBN (Print)978-90-79371-16-7
  Publication statusPublished - Feb 2015

  Publication series

  NameKennisproducten Kenniscentrum Arbeid
  PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
  No.6

  Cite this

  Oden, P., Beukeveld, M., & van der Woude, S. (2015). Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk. (Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid; No. 6). Hanzehogeschool Groningen.
  @book{936fb0ee6407428d88aa1b071f5c5e82,
  title = "Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk",
  abstract = "Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.",
  keywords = "ondernemerschap, arbeidspools, juridische aspecten",
  author = "Petra Oden and Monique Beukeveld and {van der Woude}, Suzanne",
  year = "2015",
  month = "2",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-79371-16-7",
  series = "Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",
  number = "6",

  }

  Arbeidspools door ondernemers : juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk. / Oden, Petra; Beukeveld, Monique; van der Woude, Suzanne.

  Hanzehogeschool Groningen, 2015. 58 p. (Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid; No. 6).

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Arbeidspools door ondernemers

  T2 - juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk

  AU - Oden, Petra

  AU - Beukeveld, Monique

  AU - van der Woude, Suzanne

  PY - 2015/2

  Y1 - 2015/2

  N2 - Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.

  AB - Uit het project Sociaal in het bestek blijkt dat MKB’ers de behoefte hebben om samen op te trekken bij de invulling van social return. Ze verwachten dat ze zich dan minder intensief bezig hoeven te houden met de manier waarop social return in een specifieke aanbesteding ingevuld moet worden. En ze willen op die manier bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek geeft inzicht in de juridische aspecten van de inrichting van een arbeidspool en bevat een beschrijving van de ervaringen van ondernemers in de praktijk. Voordat we een beschrijving van het onderzoek geven volgen eerst de belangrijkste punten die aandacht verdienen bij het opzetten van een arbeidspool door ondernemers.

  KW - ondernemerschap

  KW - arbeidspools

  KW - juridische aspecten

  M3 - Book

  SN - 978-90-79371-16-7

  T3 - Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid

  BT - Arbeidspools door ondernemers

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Oden P, Beukeveld M, van der Woude S. Arbeidspools door ondernemers: juridische vormgeving en ervaringen in de praktijk. Hanzehogeschool Groningen, 2015. 58 p. (Kennisproducten Kenniscentrum Arbeid; 6).