Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg: een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen

Martin Stijnenbosch, Wilma Wolf

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

119 Downloads (Pure)

Abstract

Het zorglandschap In Nederland is momenteel sterk aan het veranderen en dat heeft grote gevolgen voor het vastgoed en voor de locatie waar de zorg in de toekomst zal worden verleend. Zo moeten de zorginstellingen hun vastgoed verrekenen in hun bedrijfsvoering, wat voor die tijd niet het geval was. Tegelijkertijd krijgen de huisartsen steeds meer functies toebedeeld, wat er toe leidt dat zij steeds meer gezamenlijk vanuit centrale praktijken zullen moeten gaan werken, waar ook specialistische kennis en apparatuur aanwezig is.
Om de concurrentiepositie van ziekenhuizen te verbeteren worden steeds meer onderdelen van de ziekenhuiszorg verplaatst naar de eerstelijnszorg. Dit vraagt om een nauwere samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerstelijnszorg (huisartsen).
Original languageDutch
Title of host publicationBarometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
PublisherHanzehogeschool Groningen
Pages179-186
ISBN (Print)978-90-819774-5-6
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Stijnenbosch, M., & Wolf, W. (2014). Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg: een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen. In Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (pp. 179-186). Hanzehogeschool Groningen.
  Stijnenbosch, Martin ; Wolf, Wilma. / Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg : een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen. Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hanzehogeschool Groningen, 2014. pp. 179-186
  @inbook{0d2be3f60bf243bbb24c2341d0e5a732,
  title = "Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg: een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen",
  abstract = "Het zorglandschap In Nederland is momenteel sterk aan het veranderen en dat heeft grote gevolgen voor het vastgoed en voor de locatie waar de zorg in de toekomst zal worden verleend. Zo moeten de zorginstellingen hun vastgoed verrekenen in hun bedrijfsvoering, wat voor die tijd niet het geval was. Tegelijkertijd krijgen de huisartsen steeds meer functies toebedeeld, wat er toe leidt dat zij steeds meer gezamenlijk vanuit centrale praktijken zullen moeten gaan werken, waar ook specialistische kennis en apparatuur aanwezig is.Om de concurrentiepositie van ziekenhuizen te verbeteren worden steeds meer onderdelen van de ziekenhuiszorg verplaatst naar de eerstelijnszorg. Dit vraagt om een nauwere samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerstelijnszorg (huisartsen).",
  keywords = "vastgoed, zorginstellingen, zorg",
  author = "Martin Stijnenbosch and Wilma Wolf",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-819774-5-6",
  pages = "179--186",
  booktitle = "Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Stijnenbosch, M & Wolf, W 2014, Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg: een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen. in Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hanzehogeschool Groningen, pp. 179-186.

  Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg : een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen. / Stijnenbosch, Martin; Wolf, Wilma.

  Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hanzehogeschool Groningen, 2014. p. 179-186.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg

  T2 - een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen

  AU - Stijnenbosch, Martin

  AU - Wolf, Wilma

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Het zorglandschap In Nederland is momenteel sterk aan het veranderen en dat heeft grote gevolgen voor het vastgoed en voor de locatie waar de zorg in de toekomst zal worden verleend. Zo moeten de zorginstellingen hun vastgoed verrekenen in hun bedrijfsvoering, wat voor die tijd niet het geval was. Tegelijkertijd krijgen de huisartsen steeds meer functies toebedeeld, wat er toe leidt dat zij steeds meer gezamenlijk vanuit centrale praktijken zullen moeten gaan werken, waar ook specialistische kennis en apparatuur aanwezig is.Om de concurrentiepositie van ziekenhuizen te verbeteren worden steeds meer onderdelen van de ziekenhuiszorg verplaatst naar de eerstelijnszorg. Dit vraagt om een nauwere samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerstelijnszorg (huisartsen).

  AB - Het zorglandschap In Nederland is momenteel sterk aan het veranderen en dat heeft grote gevolgen voor het vastgoed en voor de locatie waar de zorg in de toekomst zal worden verleend. Zo moeten de zorginstellingen hun vastgoed verrekenen in hun bedrijfsvoering, wat voor die tijd niet het geval was. Tegelijkertijd krijgen de huisartsen steeds meer functies toebedeeld, wat er toe leidt dat zij steeds meer gezamenlijk vanuit centrale praktijken zullen moeten gaan werken, waar ook specialistische kennis en apparatuur aanwezig is.Om de concurrentiepositie van ziekenhuizen te verbeteren worden steeds meer onderdelen van de ziekenhuiszorg verplaatst naar de eerstelijnszorg. Dit vraagt om een nauwere samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerstelijnszorg (huisartsen).

  KW - vastgoed

  KW - zorginstellingen

  KW - zorg

  M3 - Chapter

  SN - 978-90-819774-5-6

  SP - 179

  EP - 186

  BT - Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Stijnenbosch M, Wolf W. Andere zorgverdeling ziekenhuizen en eerstelijns zorg: een veranderend zorglandschap in Noordoost-Groningen. In Barometer Maatschappelijk Vastgoed: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hanzehogeschool Groningen. 2014. p. 179-186