Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel

Anniek Wester, Charlotte de Heer, Nynke Boonstra

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

259 Downloads (Pure)

Abstract

Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cliënt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordt
verlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cliënt, en van de professionals die hem begeleiden.
Original languageDutch
Number of pages8
JournalRehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen
Issue numberdecember
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@article{5255eb03075f4103b60f1569d0426d32,
title = "Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel",
abstract = "Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cli{\"e}nt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordtverlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cli{\"e}nt, en van de professionals die hem begeleiden.",
keywords = "awbz, ambulantisering, wmo, rehabilitatie",
author = "Anniek Wester and {de Heer}, Charlotte and Nynke Boonstra",
year = "2014",
language = "Dutch",
journal = "Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen",
issn = "1570-6303",
publisher = "SWP",
number = "december",

}

Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel. / Wester, Anniek ; de Heer, Charlotte; Boonstra, Nynke.

In: Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen, No. december, 2014.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel

AU - Wester, Anniek

AU - de Heer, Charlotte

AU - Boonstra, Nynke

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cliënt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordtverlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cliënt, en van de professionals die hem begeleiden.

AB - Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cliënt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordtverlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cliënt, en van de professionals die hem begeleiden.

KW - awbz

KW - ambulantisering

KW - wmo

KW - rehabilitatie

M3 - Article

JO - Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen

JF - Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen

SN - 1570-6303

IS - december

ER -