Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel

Anniek Wester, Charlotte de Heer, Nynke Boonstra

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

211 Downloads (Pure)

Abstract

Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cliënt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordt
verlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cliënt, en van de professionals die hem begeleiden.
Original languageDutch
Number of pages8
JournalRehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen
Issue numberdecember
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  @article{5255eb03075f4103b60f1569d0426d32,
  title = "Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel",
  abstract = "Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cli{\"e}nt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordtverlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cli{\"e}nt, en van de professionals die hem begeleiden.",
  keywords = "awbz, ambulantisering, wmo, rehabilitatie",
  author = "Anniek Wester and {de Heer}, Charlotte and Nynke Boonstra",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  journal = "Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen",
  issn = "1570-6303",
  publisher = "SWP",
  number = "december",

  }

  Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel. / Wester, Anniek ; de Heer, Charlotte; Boonstra, Nynke.

  In: Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen, No. december, 2014.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Ambulantiseren in de BW: een kans op herstel

  AU - Wester, Anniek

  AU - de Heer, Charlotte

  AU - Boonstra, Nynke

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cliënt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordtverlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cliënt, en van de professionals die hem begeleiden.

  AB - Ambulantisering is in de eerste plaats een bezuinigingsmaatregel ingezet als onderdeel van de transitie van de AWBZ naar de WMO. In dit artikel wordt, aan de hand van het verhaal van een cliënt in een beschermende woonvorm, beschreven welke kansen ambulantisering biedt in een tijd waarin in de psychiatrie een paradigmashift gaande is. De focus van ziekte en symptoombestrijding wordtverlegd naar rehabilitatie en herstel. Het focussen op ontwikkeling en mogelijkheden vraagt het nodige lef van de cliënt, en van de professionals die hem begeleiden.

  KW - awbz

  KW - ambulantisering

  KW - wmo

  KW - rehabilitatie

  M3 - Article

  JO - Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen

  JF - Rehabilitatie : tijdschrift voor rehabilitatie en herstel van mensen met psychische beperkingen

  SN - 1570-6303

  IS - december

  ER -