Adorp maakt het Beter: adviezen voor een dorpsvisie

Research output: Book/ReportReportProfessional

135 Downloads (Pure)

Abstract

Aan de Vereniging Dorpsbelangen Adorp is advies uitgebracht over hoe zij voor Adorp een dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpsvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. Als hoofdambitie wordt aanbevolen om Adorp te zien als een 'duurzaam dorp met een betrokken en actieve gemeenschap'. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2013). Adorp 2012. Hoe waarderen inwoners van Adorp hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages82
Publication statusPublished - 2013

Cite this

@book{11004f3362c5412682b99f311aff735e,
title = "Adorp maakt het Beter: adviezen voor een dorpsvisie",
abstract = "Aan de Vereniging Dorpsbelangen Adorp is advies uitgebracht over hoe zij voor Adorp een dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpsvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. Als hoofdambitie wordt aanbevolen om Adorp te zien als een 'duurzaam dorp met een betrokken en actieve gemeenschap'. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2013). Adorp 2012. Hoe waarderen inwoners van Adorp hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).",
keywords = "leefomgeving, leefbaarheid, dorpsvisie, adorp",
author = "Jannie Rozema and Marielle Bovenhoff",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Adorp maakt het Beter : adviezen voor een dorpsvisie. / Rozema, Jannie; Bovenhoff, Marielle.

Hanzehogeschool Groningen, 2013. 82 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Adorp maakt het Beter

T2 - adviezen voor een dorpsvisie

AU - Rozema, Jannie

AU - Bovenhoff, Marielle

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Aan de Vereniging Dorpsbelangen Adorp is advies uitgebracht over hoe zij voor Adorp een dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpsvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. Als hoofdambitie wordt aanbevolen om Adorp te zien als een 'duurzaam dorp met een betrokken en actieve gemeenschap'. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2013). Adorp 2012. Hoe waarderen inwoners van Adorp hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).

AB - Aan de Vereniging Dorpsbelangen Adorp is advies uitgebracht over hoe zij voor Adorp een dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpsvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. Als hoofdambitie wordt aanbevolen om Adorp te zien als een 'duurzaam dorp met een betrokken en actieve gemeenschap'. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2013). Adorp 2012. Hoe waarderen inwoners van Adorp hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).

KW - leefomgeving

KW - leefbaarheid

KW - dorpsvisie

KW - adorp

M3 - Report

BT - Adorp maakt het Beter

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -