Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen

Bram van Loon, Joost Schreuder, Benjamin Boerma

Research output: Book/ReportReportProfessional

95 Downloads (Pure)

Abstract

Dit onderzoek is opgesplitst in verschillende deelonderzoeken. In het eerste onderzoek is permacultuur onderzocht. Dit onderzoek gaat in op de ontwerpprincipes van permacultuur. Het onderzoek legt daarna uit wat ontwerpkenmerken zijn. Vervolgens worden er voorbeelden gegeven van permacultuur principes die vertaald zijn naar ontwerpkenmerken. Tot slot wordt er beschreven hoe de principes in het ontwerp zijn toegepast.
In het tweede deelonderzoek is onderzocht hoe een agrarisch bedrijf functioneert binnen de permacultuur principes. Het agrarisch bedrijf zal de motor van de wijk worden. Het bedrijf zal de wijk voorzien van voedsel en het afval zal wordt verwerkt tot energie. Het bedrijf vervult een centrale rol binnen de opzet van de wijk. Deze samenleving werkt nauw samen om voedsel te produceren en te verwerken.
In het derde deel is het concept Earthship bestudeerd. Dit onderzoek heeft voornamelijk betrekking op de toepassing van materialen en technische systemen waarvan verschillende Earthships gebruik maken. Aan de hand van deze twee onderwerpen worden de Earthships geanalyseerd, vanuit het bouwkundig en architectonisch oogpunt en met de voorafgaande onderzoeken in het achterhoofd.
Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Number of pages89
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  van Loon, B., Schreuder, J., & Boerma, B. (2011). Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
  van Loon, Bram ; Schreuder, Joost ; Boerma, Benjamin. / Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2011. 89 p.
  @book{c60d5958a4634e6d808a10ed2aa22b16,
  title = "Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen",
  abstract = "Dit onderzoek is opgesplitst in verschillende deelonderzoeken. In het eerste onderzoek is permacultuur onderzocht. Dit onderzoek gaat in op de ontwerpprincipes van permacultuur. Het onderzoek legt daarna uit wat ontwerpkenmerken zijn. Vervolgens worden er voorbeelden gegeven van permacultuur principes die vertaald zijn naar ontwerpkenmerken. Tot slot wordt er beschreven hoe de principes in het ontwerp zijn toegepast.In het tweede deelonderzoek is onderzocht hoe een agrarisch bedrijf functioneert binnen de permacultuur principes. Het agrarisch bedrijf zal de motor van de wijk worden. Het bedrijf zal de wijk voorzien van voedsel en het afval zal wordt verwerkt tot energie. Het bedrijf vervult een centrale rol binnen de opzet van de wijk. Deze samenleving werkt nauw samen om voedsel te produceren en te verwerken.In het derde deel is het concept Earthship bestudeerd. Dit onderzoek heeft voornamelijk betrekking op de toepassing van materialen en technische systemen waarvan verschillende Earthships gebruik maken. Aan de hand van deze twee onderwerpen worden de Earthships geanalyseerd, vanuit het bouwkundig en architectonisch oogpunt en met de voorafgaande onderzoeken in het achterhoofd.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen",
  keywords = "permacultuur, wijkontwikkeling, duurzaam bouwen",
  author = "{van Loon}, Bram and Joost Schreuder and Benjamin Boerma",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
  address = "Netherlands",

  }

  van Loon, B, Schreuder, J & Boerma, B 2011, Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

  Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen. / van Loon, Bram; Schreuder, Joost; Boerma, Benjamin.

  Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2011. 89 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen

  AU - van Loon, Bram

  AU - Schreuder, Joost

  AU - Boerma, Benjamin

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Dit onderzoek is opgesplitst in verschillende deelonderzoeken. In het eerste onderzoek is permacultuur onderzocht. Dit onderzoek gaat in op de ontwerpprincipes van permacultuur. Het onderzoek legt daarna uit wat ontwerpkenmerken zijn. Vervolgens worden er voorbeelden gegeven van permacultuur principes die vertaald zijn naar ontwerpkenmerken. Tot slot wordt er beschreven hoe de principes in het ontwerp zijn toegepast.In het tweede deelonderzoek is onderzocht hoe een agrarisch bedrijf functioneert binnen de permacultuur principes. Het agrarisch bedrijf zal de motor van de wijk worden. Het bedrijf zal de wijk voorzien van voedsel en het afval zal wordt verwerkt tot energie. Het bedrijf vervult een centrale rol binnen de opzet van de wijk. Deze samenleving werkt nauw samen om voedsel te produceren en te verwerken.In het derde deel is het concept Earthship bestudeerd. Dit onderzoek heeft voornamelijk betrekking op de toepassing van materialen en technische systemen waarvan verschillende Earthships gebruik maken. Aan de hand van deze twee onderwerpen worden de Earthships geanalyseerd, vanuit het bouwkundig en architectonisch oogpunt en met de voorafgaande onderzoeken in het achterhoofd.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

  AB - Dit onderzoek is opgesplitst in verschillende deelonderzoeken. In het eerste onderzoek is permacultuur onderzocht. Dit onderzoek gaat in op de ontwerpprincipes van permacultuur. Het onderzoek legt daarna uit wat ontwerpkenmerken zijn. Vervolgens worden er voorbeelden gegeven van permacultuur principes die vertaald zijn naar ontwerpkenmerken. Tot slot wordt er beschreven hoe de principes in het ontwerp zijn toegepast.In het tweede deelonderzoek is onderzocht hoe een agrarisch bedrijf functioneert binnen de permacultuur principes. Het agrarisch bedrijf zal de motor van de wijk worden. Het bedrijf zal de wijk voorzien van voedsel en het afval zal wordt verwerkt tot energie. Het bedrijf vervult een centrale rol binnen de opzet van de wijk. Deze samenleving werkt nauw samen om voedsel te produceren en te verwerken.In het derde deel is het concept Earthship bestudeerd. Dit onderzoek heeft voornamelijk betrekking op de toepassing van materialen en technische systemen waarvan verschillende Earthships gebruik maken. Aan de hand van deze twee onderwerpen worden de Earthships geanalyseerd, vanuit het bouwkundig en architectonisch oogpunt en met de voorafgaande onderzoeken in het achterhoofd.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

  KW - permacultuur

  KW - wijkontwikkeling

  KW - duurzaam bouwen

  M3 - Report

  BT - Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

  ER -

  van Loon B, Schreuder J, Boerma B. Aardehuizen / Permacultuur Meerstad Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2011. 89 p.