A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

32 Downloads (Pure)

Abstract

De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit een
fusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en de
Informatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkheden
gecreëerd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,
beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integrale
ontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken door
verder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.
Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komende
jaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplan
duo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,
met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactere
overheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,
maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.
Original languageDutch
Title of host publicationCo-makership rond Leven Lang Leren in het hbo
EditorsHarm van Lieshout
PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
Pages164-191
ISBN (Print)9789079371099
Publication statusPublished - Jan 2012

Keywords

  Cite this

  Hennink, M., & van Lieshout, H. (2012). A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. In H. van Lieshout (Ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo (pp. 164-191). Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen.
  Hennink, Merel ; van Lieshout, Harm. / A trip to LA : een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. editor / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. pp. 164-191
  @inbook{4c04680006bd49f1898f59c493ee62e1,
  title = "A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO",
  abstract = "De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit eenfusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en deInformatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkhedengecre{\"e}erd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integraleontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken doorverder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komendejaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplanduo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactereoverheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.",
  keywords = "arbeidswetenschappen, bedrijfsopleidingen, hbo, hrm, flexibiliteit, personeelsbeleid, scholing",
  author = "Merel Hennink and {van Lieshout}, Harm",
  year = "2012",
  month = "1",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789079371099",
  pages = "164--191",
  editor = "{van Lieshout}, Harm",
  booktitle = "Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo",
  publisher = "Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Hennink, M & van Lieshout, H 2012, A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. in H van Lieshout (ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, pp. 164-191.

  A trip to LA : een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. / Hennink, Merel; van Lieshout, Harm.

  Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. ed. / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. p. 164-191.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - A trip to LA

  T2 - een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO

  AU - Hennink, Merel

  AU - van Lieshout, Harm

  PY - 2012/1

  Y1 - 2012/1

  N2 - De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit eenfusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en deInformatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkhedengecreëerd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integraleontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken doorverder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komendejaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplanduo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactereoverheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.

  AB - De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit eenfusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en deInformatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkhedengecreëerd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integraleontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken doorverder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komendejaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplanduo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactereoverheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.

  KW - arbeidswetenschappen

  KW - bedrijfsopleidingen

  KW - hbo

  KW - hrm

  KW - flexibiliteit

  KW - personeelsbeleid

  KW - scholing

  M3 - Chapter

  SN - 9789079371099

  SP - 164

  EP - 191

  BT - Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo

  A2 - van Lieshout, Harm

  PB - Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Hennink M, van Lieshout H. A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. In van Lieshout H, editor, Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen. 2012. p. 164-191