A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

42 Downloads (Pure)

Abstract

De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit een
fusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en de
Informatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkheden
gecreëerd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,
beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integrale
ontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken door
verder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.
Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komende
jaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplan
duo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,
met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactere
overheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,
maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.
Original languageDutch
Title of host publicationCo-makership rond Leven Lang Leren in het hbo
EditorsHarm van Lieshout
PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
Pages164-191
ISBN (Print)9789079371099
Publication statusPublished - Jan 2012

Cite this

Hennink, M., & van Lieshout, H. (2012). A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. In H. van Lieshout (Ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo (pp. 164-191). Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen.
Hennink, Merel ; van Lieshout, Harm. / A trip to LA : een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. editor / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. pp. 164-191
@inbook{4c04680006bd49f1898f59c493ee62e1,
title = "A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO",
abstract = "De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit eenfusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en deInformatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkhedengecre{\"e}erd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integraleontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken doorverder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komendejaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplanduo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactereoverheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.",
keywords = "arbeidswetenschappen, bedrijfsopleidingen, hbo, hrm, flexibiliteit, personeelsbeleid, scholing",
author = "Merel Hennink and {van Lieshout}, Harm",
year = "2012",
month = "1",
language = "Dutch",
isbn = "9789079371099",
pages = "164--191",
editor = "{van Lieshout}, Harm",
booktitle = "Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo",
publisher = "Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen",

}

Hennink, M & van Lieshout, H 2012, A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. in H van Lieshout (ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, pp. 164-191.

A trip to LA : een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. / Hennink, Merel; van Lieshout, Harm.

Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. ed. / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. p. 164-191.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - A trip to LA

T2 - een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO

AU - Hennink, Merel

AU - van Lieshout, Harm

PY - 2012/1

Y1 - 2012/1

N2 - De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit eenfusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en deInformatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkhedengecreëerd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integraleontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken doorverder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komendejaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplanduo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactereoverheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.

AB - De Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) is op 1 januari 2010 ontstaan uit eenfusie tussen twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van ocw: cfi en deInformatie Beheer Groep (IB-Groep). Door deze fusie worden mogelijkhedengecreëerd om de informatievoorziening in het onderwijsdomein te optimaliseren,beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten, en de integraleontsluiting van de door de klant gewenste informatie mogelijk te maken doorverder digitalisering, om zo de rol van ketenpartner verder uit te werken.Kortom, mogelijkheden om te innoveren en optimaliseren. Voor de komendejaren heeft duo een hoog ambitieniveau neergelegd in het ondernemingsplanduo 2010-2015. duo heeft te maken met een vergrijzend werknemersbestand,met een politiek/maatschappelijk klimaat dat streeft naar een compactereoverheid, en een werkpakket dat kwalitatief goed moet worden uitgevoerd,maar tevens innovatief moet worden uitgebreid1. Excellente (nieuwe) dienstverlening uitvoeren met minder mensen vraagt een andere manier van werken, waarbij flexibiliteit, effectiviteit en klantgerichtheid erg belangrijk zijn. Dat stelt zowel eisen aan de ontwikkeling van het zittend personeel, als voor de instroom van nieuw personeel. Wat dat laatste betreft wil duo, op zowel kwantitatief als op kwalitatief niveau, meer studenten op hbo-niveau als stagiair en/of afstudeerder binnenhalen.

KW - arbeidswetenschappen

KW - bedrijfsopleidingen

KW - hbo

KW - hrm

KW - flexibiliteit

KW - personeelsbeleid

KW - scholing

M3 - Chapter

SN - 9789079371099

SP - 164

EP - 191

BT - Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo

A2 - van Lieshout, Harm

PB - Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen

ER -

Hennink M, van Lieshout H. A trip to LA: een ontwerpgericht onderzoek naar een leeratelier voor DUO. In van Lieshout H, editor, Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen. 2012. p. 164-191