“100 euro per ton is de optimale CO2-belasting”

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

Nederland kent een complex stelsel van belastingen op verschillende vormen van energie. Verschillende gebruikers betalen verschillende tarieven; grootverbruikers veel minder dan kleintjes. Dat voelt niet goed. En dus vindt bijna iedereen dat er in plaats daarvan een generieke CO2-belasting moet komen, die niet afhangt van de vorm of de hoeveelheid energie, of het type energiegebruiker.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 9 Nov 2015

Keywords

  Cite this

  @misc{b638d02e701b44cfb0d1eded26dc583e,
  title = "“100 euro per ton is de optimale CO2-belasting”",
  abstract = "Nederland kent een complex stelsel van belastingen op verschillende vormen van energie. Verschillende gebruikers betalen verschillende tarieven; grootverbruikers veel minder dan kleintjes. Dat voelt niet goed. En dus vindt bijna iedereen dat er in plaats daarvan een generieke CO2-belasting moet komen, die niet afhangt van de vorm of de hoeveelheid energie, of het type energiegebruiker.",
  keywords = "co2-uitstoot, belastingen",
  author = "Martien Visser",
  year = "2015",
  month = "11",
  day = "9",
  language = "Dutch",

  }

  “100 euro per ton is de optimale CO2-belasting”. Visser, Martien (Author). 2015.

  Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

  TY - ADVS

  T1 - “100 euro per ton is de optimale CO2-belasting”

  AU - Visser, Martien

  PY - 2015/11/9

  Y1 - 2015/11/9

  N2 - Nederland kent een complex stelsel van belastingen op verschillende vormen van energie. Verschillende gebruikers betalen verschillende tarieven; grootverbruikers veel minder dan kleintjes. Dat voelt niet goed. En dus vindt bijna iedereen dat er in plaats daarvan een generieke CO2-belasting moet komen, die niet afhangt van de vorm of de hoeveelheid energie, of het type energiegebruiker.

  AB - Nederland kent een complex stelsel van belastingen op verschillende vormen van energie. Verschillende gebruikers betalen verschillende tarieven; grootverbruikers veel minder dan kleintjes. Dat voelt niet goed. En dus vindt bijna iedereen dat er in plaats daarvan een generieke CO2-belasting moet komen, die niet afhangt van de vorm of de hoeveelheid energie, of het type energiegebruiker.

  KW - co2-uitstoot

  KW - belastingen

  M3 - Web publication/site

  ER -