• Visiting AdressShow on map

   Zernikeplein 7, Van OlstBorg, B0.185

   9747 AS Groningen

   Netherlands

  Organisation profile

  Organisation profile

  Het lectoraat Vastgoed doet onderzoek naar toekomstbestendig vastgoed in een maatschappelijke context. Voorbeelden hiervan zijn vitale binnensteden en kernen, leefbare wijken, bloeiende werklocaties, creatieve broedplaatsen, huisvesting van precaire doelgroepen, herbestemming van erfgoed, duurzame gebiedsontwikkeling en placemaking. 

  Vanuit een gebiedsgerichte en integrale benadering dragen we met praktijkgerichte kennis bij aan de waardering, de (her)ontwikkeling en het beheer van vitale werk-, woon- en leefgebieden. En creëren we impact voor onderwijs, praktijk en samenleving in zowel het stedelijke als het landelijke gebied. Hierbij staan meervoudige waardecreatie (economisch, sociaal, ruimtelijk, cultureel), actieve betrokkenheid van eindgebruikers, en aandacht voor inclusiviteit en ethiek centraal.

  Het onderzoek van het lectoraat richt zich met name op drie actuele gebiedsopgaven rondom wonen, werken en ontmoeten/verblijven. Dit zijn: (1) de transformatie van binnensteden en centrumgebieden; (2) de (her)ontwikkeling en beheer van (innovatieve) werklocaties, en (3) de totstandkoming van inclusieve woon- en leefgemeenschappen.

  Praktijkgericht onderzoek betekent voor het lectoraat Vastgoed het ontwikkelen van kennis met de praktijk, voor de praktijk, overde praktijk en in de praktijk. Ons uitgangspunt voor de interactie tussen onderwijs, onderzoek en praktijk is om die situaties aan te grijpen waar de kennisvraag van de professional en de kennisvraag van aankomend professional elkaar raken. Op die manier wordt kennisdeling kennisvermenigvuldiging.

  Fingerprint

  Dive into the research topics where Real Estate is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

  Collaborations and top research areas from the last five years

  Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or