• Visiting AdressShow on map

  Zernikeplein 7, Van Olsttoren

  9747 AS Groningen

  Netherlands

 • Postal addressShow on map

  Postbus 30030

  9704 AA Groningen

  Netherlands

Organisation profile

Organisation profile

Het lectoraat Juridische Aspecten van Ondernemerschap onderzoekt complexe juridische vraagstukken op strategisch en tactisch niveau die voor (sociale) ondernemers relevant zijn. Het doel van het onderzoek is wet- en regelgeving beter aan te laten sluiten op de behoeften van ondernemers. Het lectoraat doet samen met ondernemers, docenten en studenten onderzoek naar thema's rondom het vergroten van de social impact van mkb in de regio, aanbestedingen met sociale voorwaarden en coöperatie-vorming. Daarnaast draagt het lectoraat bij aan vraagstukken op het terrein van governance, publiek-private samenwerking en cybersecurity. 

De focus van het praktijkgericht juridisch onderzoek van het lectoraat richt zich op: 

 • de versterking van de concurrentiepositie van ondernemers: de werking van wet- en regelgeving wordt onderzocht vanuit het perspectief van ondernemers, waarbij de nadruk ligt op deregulering en zelfregulering; 
 • de toename van stimulerende maatregelen ten behoeve van ondernemers in de regio: de rol van de overheid bij de versterking van mkb in de regio, met de nadruk op aanbestedingsrecht en publiek-private samenwerking; 
 • de versterking van ondernemerschap: de werking van stimulerende maatregelen ten behoeve van ondernemerschap als houding, met de nadruk op vereenvoudiging van regelgeving en zelfregulering.

Fingerprint

Dive into the research topics where Legal Aspects of Entrepreneurship is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or