De grootste stresstest van Nederland

Press/Media: Expert Comment

Description

“Alle gemeenten in Nederland moeten de komende twee jaar een klimaat stresstest doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen” (bron: nos.nl). Voor dergelijke klimaat-stress modellen is nauwkeurige data nodig. De BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) is een nieuwe kanshebber om deze modellen te voeden. Bij de Geodienst zijn we aan het testen wat hiermee de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld door nauwkeurig de mate van verharding van het oppervlak te gebruiken. We doen dit in nauwe samenwerking met de Kenniscentrum NoorderRuimte (Hanzehogeschool), VHL en TAUW.

Period20 Sept 2017

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleDe grootste stresstest van Nederland
  Degree of recognitionRegional
  Media name/outletRUG
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date20/09/17
  Description“Alle gemeenten in Nederland moeten de komende twee jaar een klimaat stresstest doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen” (bron: nos.nl). Voor dergelijke klimaat-stress modellen is nauwkeurige data nodig. De BGT (Basisregitratie Grootschalige Topografie) is een nieuwe kanshebber om deze modellen te voeden. Bij de Geodienst zijn we aan het testen wat hiermee de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld door nauwkeurig de mate van verharding van het oppervlak te gebruiken. We doen dit in nauwe samenwerking met de Kenniscentrum Noorderruimte (hanze hogeschool), VHL en TAUW.
  Producer/AuthorGovert Schoof
  URLhttps://www.rug.nl/society-business/centre-for-information-technology/research/services/gis/blog/blog-20-09-2017-klimaat-stresstest
  PersonsFloris Boogaard

Keywords

 • water management