De grootste stresstest van Nederland

  Press/Media: Expert Comment

  Description

  “Alle gemeenten in Nederland moeten de komende twee jaar een klimaat stresstest doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen” (bron: nos.nl). Voor dergelijke klimaat-stress modellen is nauwkeurige data nodig. De BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) is een nieuwe kanshebber om deze modellen te voeden. Bij de Geodienst zijn we aan het testen wat hiermee de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld door nauwkeurig de mate van verharding van het oppervlak te gebruiken. We doen dit in nauwe samenwerking met de Kenniscentrum NoorderRuimte (Hanzehogeschool), VHL en TAUW.

  Period20 Sept 2017

  Media coverage

  1

  Media coverage

  • TitleDe grootste stresstest van Nederland
   Degree of recognitionRegional
   Media name/outletRUG
   Media typeWeb
   Country/TerritoryNetherlands
   Date20/09/17
   Description“Alle gemeenten in Nederland moeten de komende twee jaar een klimaat stresstest doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen” (bron: nos.nl). Voor dergelijke klimaat-stress modellen is nauwkeurige data nodig. De BGT (Basisregitratie Grootschalige Topografie) is een nieuwe kanshebber om deze modellen te voeden. Bij de Geodienst zijn we aan het testen wat hiermee de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld door nauwkeurig de mate van verharding van het oppervlak te gebruiken. We doen dit in nauwe samenwerking met de Kenniscentrum Noorderruimte (hanze hogeschool), VHL en TAUW.
   Producer/AuthorGovert Schoof
   URLhttps://www.rug.nl/society-business/centre-for-information-technology/research/services/gis/blog/blog-20-09-2017-klimaat-stresstest
   PersonsFloris Boogaard

  Keywords

  • water management