Gezond ouder worden in de stad van de toekomst

Activity: Talk or presentationInvited talk

Description

De laatste jaren staat zelfstandig en gezond ouder worden volop in de belangstelling. De meesten van ons willen dat graag, maar de vraag is hoe de maatschappij dat faciliteert. In de lezing zal Dr. Mark Mobach (Lector Facility Management en Leading Lector van kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen) ingaan op een aantal aspecten waar planologen en architecten, stadsbestuurders en organisaties aan (moeten) denken bij het maken van toekomstplannen voor een stad of leefomgeving. Hij zal daarbij zijn eigen onderzoek, inzicht en visie ook duidelijk over het voetlicht brengen. Vragen die aan bod komen zijn:
 Goede perspectieven voor een leefbare omgeving, ook zelfstandig wonende ouderen, baseert een stad of regio die op onderzoek of op succesvolle ontwikkelingen elders?
 Hoe verloopt het proces van toekomstgericht ontwerpen van een veilige woonomgeving met aandacht voor de menselijke maat, vooral voor ouderen?
 Welke thema’s vindt u inhoudelijk dominant tals het gaat om veilige woonvormen en bereikbare sociale, culturele, groene en gezondheidsvoorzieningen, ook voor ouderen?
Period11 Nov 2017
Event title6e lustrum Vrienden van de SeniorenAcademie HOVO Groningen
Event typeSeminar
LocationGroningen, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionLocal

Keywords

  • facility management
  • stad
  • stadsontwikkeling
  • ouderenhuisvesting